Reedel, 12. aprillil Noblessneri valukojas siinsete muusikasõprade heaks lausa neljatunnise DJ-seti tegeva peaesineja juhatab sisse soojendusartist Maurizio Schmitz.

Siiani vaid vinüülidelt muusikat mängiv Sven Väth on tõeline pioneer, kes alustas DJ-karjääri juba 1981. aastal Frankfurdis. 1990ndate lõpus pani ta ühes maailma tippklubis Amnesia Ibiza aluse kuulsale peosarjale Cocoon, mis kestis seal kokku erakordsed 18 hooaega. Nüüd toimuvad Cocooni peod, kus muusika on alati esikohal, viies maailmajaos ja 30 riigis.

Sven Väthi pikim DJ-sett olevat 30tunnine ja ta on muusikat teinud üle 40 aasta, aga endiselt väga nõutud peaesineja nii kodumaal Saksamaal, Ibizal kui ka maailma suurimate festivalide pealavadel.

Instagramis jälgijaid: 672 000

Su karjäär on kestnud aastakümneid. Kuidas on elektroonilise muusika skeene sinu arvates aastate jooksul arenenud ja milline on selle hetkeseis?

Elektroonilise muusika areenil on toimunud tohutu evolutsioon, mis on muutnud selle mitmekesisemaks ja ülemaailmselt kättesaadavamaks. Praegu on see põnev segu nostalgiast ja innovatsioonist, nii vanad kui ka uued helid viivad žanrit põnevalt edasi.

Tallinn on tuntud elava ööelu poolest. Mida ootad Tallinna esinemiselt kõige rohkem?

Kuulsin, et linnal on rikas kultuurilugu, ja ootan huviga Eesti rahva entusiasmi. Loodan, et see on unustamatu esinemiskogemus.

Sinu plaadifirma Cocoon Recordings on aidanud kaasa tekno- ja elektroonilise muusika maastiku kujundamisele. Milline on su tulevikuvisioon?

Meie visioon Cocoon Recordingsi jaoks on olla edasi platvorm, mis kasvatab esilekerkivaid talente ja nihutab elektroonilise muusika piire. Meie eesmärk on kajastada žanri arenevat dünaamikat, jäädes seejuures truuks oma juurtele ja võttes arvesse tulevikutrende.

Oled tuntud oma maratonsettide poolest. Kuidas hoiad energiat ja rahvast nende pikkade esinemiste ajal endaga?

Võti on kirg muusika vastu, rahvahulga energiale häälestamine ja füüsiline vastupidavus. Publiku ja hetkega ühenduses püsimine võimaldab nende vibratsioonil etendust õhutada, hoides nii rahvast kui ka mind kogu aeg energias.

Koroonapandeemia muutis seda, kuidas me elavat muusikat kogeme. Milline on elektroonilise muusika sündmuste tulevik?

Ma kujutan ette elektroonilise muusika sündmuste renessanssi koos elavate elamuste taashingamisega. Keskendutakse uuenduslike, turvaliste ja sisukate kogunemiste loomisele, mis jätavad osalejatele püsiva mõju.

Su setid ühendavad sageli elektroonilise muusika alamžanre. Kuidas lähened oma settide kureerimisele, eriti eri publiku jaoks?

Erinevatele vaatajaskondadele mõeldud komplektide kureerimine hõlmab lugude jutustamist muusika kaudu, universaalselt kõlavate lugude valimist, tutvustades uudseid helisid, mis esitavad väljakutse ja inspireerivad, põimides narratiivi, mis ühendab iga kuulajaga.

Sven Väth

Sinu esinemised on tuntud kaasahaaravuse poolest. Kuidas selle atmosfääri lood? Mida võiks publik sinust kaasa võtta?

Kaasahaarava õhkkonna loomine tähendab muusika, visuaalide ja keskkonnaga reisi loomist, mille eesmärk on tekitada sidet ja aukartust. Loodan, et publik lahkub ühendatuna transtsendentsest kogemusest.

Jätkusuutlikkus ja keskkonnateadlikkus muutuvad muusikatööstuseski üha olulisemaks. Kuidas neid väärtusi oma töösse kaasata?

Püüame oma keskkonnajälge minimeerida, toetades keskkonnasäästlikke algatusi ja pidades silmas oma mõju. See seisneb positiivsete muudatuste tegemises ja tööstuse julgustamises, et liigutaks jätkusuutlikuma tuleviku poole.

Millised on olnud muusikatööstuses sinu jaoks kõige meeldejäävamad hetked ja verstapostid?

Kõige meeldejäävamad hetked tulevad sageli inimestega loodud sidemetest muusika kaudu.

DJ-na ümbritseb sind sageli vilgas ööelu. Kuidas sead enesehoolduse prioriteediks ja säilitad kiires tempos tervisliku eluviisi?

On oluline leida tasakaal, piisavalt puhata ja kehaliselt aktiivseks jääda. Selles tempos tervisliku elustiili säilitamiseks tuleb leida aega mõtlemiseks ja väljaspool tööstusharu sidemete loomiseks.

Piletid Sven Väthi Tallinna esinemisele on müügil Piletitaskus.