Mari Kalkuni eriline, ürgne ja pärimuslik looming ei vaja palju tutvustust - oma loominguga on ta puudutanud paljude inimeste südameid, toonud neid lähemale oma juurtele, loodusele ja hingele. Oma viimase sooloalbumiga "Stoonia Lood", mis pälvis see aasta ka aasta etno/folk/rahvaliku albumi tiitli, on ta sukeldunud müütide maailma – avastanud täiesti uusi kõlamaailmu, lasknud lahti kindlapiirilisest lauluvormist ning otsinud uut vabadust.
 
Suve hakul saab aga tema albumil kõlavaid müüte ja lugusid näha nii helis kui pildis – Ohtu mõisa ürgses pargis aitab müütilist omailma ellu äratada näitleja Henessi Schmidt, kes on seni tuntust kogunud oma teatri- ja filmirollidega, kuid on nüüd valmis ka oma esimeseks debüütlavastuseks keset loodust. Henessi sõnul on säärane lavastus olnud ammu tema suur soov ja kutsumus – ühendada muusikat, loodust ja teatrikunsti.

Kaks erilist naist on elevil, et saavad oma loomingus kohtuda ning luua publikule koha ja hetke aja peatamiseks, loodusega koos hingamiseks ning müütide ja muusika sisse minemiseks.

"Stoonia lood" kontsert-lavastus toimub kahel õhtul, 8. ja 9. juunil, Ohtu mõisa pargis, mis oma ürgsuses toetab vaatajat suunama pilku oma juurte, sügavamate mõtete ja metsakohina poole. Lavastusega soovitakse vaatajat inspireerida avama endas sellist kuulamist ja tähelepanu, mis lubab ajal kaduda ning muusikal luua just seda, mis iga vaataja jaoks parasjagu ellu ärkama peab. 

Lisaks Mari Kalkunile astuvad looduses üles ka näitlejad-kuldnaised Maarja Tammemägi, Sylvia Köster, Kristiina Iilane, Hannelore Karmel Juurikas ja Kertu Ojaveski. Meeskonda on kaasatud ka valguskunstnik Rene Jõhve, kes paljude muude tööde seas oli mulluste Mahavoki eriliste öökontsertide "Sähvatus" valguskunstnik.

Ohtu mõis avab oma väravad vaatajatele juba kell 19.00, pakkudes võimalust lopsakas pargis aeglaselt aega veeta ja vaikselt juba müütide maailma sukelduda - märgata ürgset salapära ja maagiat vaikuses, puusahinas ja lihtsates asjades. 

Kontsert-lavastus algab kell 21.00, päikese minemise ja kuu tõusmise aegu. Õhtu lõpus on oodata ka tule praksumist ning esivanemate kombel lõkke ümber istumist. Avatud on ka mõisakohvik. 

Soodsamad piletid on eelmüügis Piletitaskus. Lisainfot kontserdi kohta leiab Facebookist.