Teisipäeva hommikul Tallinna linnavolikogus toimunud umbusaldushääletusel oli 79-liikmelises volikogus vaja vähemalt 40 saadiku toetust. Kõlvarti võimult kukutamiseks andis oma poolthääle 41 volinikku ning sellega sai läbi Keskerakonna pikk valitsemine Tallinnas. Uut linnapead veel ei ole, tema selgumiseni täidab meeri ülesandeid sotsiaaldemokraat Madle Lippus.

Kõlvarti jalgealune muutus tuliseks möödunud esmaspäeval, kui ringkonnakohus mõistis kõik Porto Franco juhtumi asjaosalised süüdi. Muuhulgas tuleb Keskerakonnal maksta karistuseks riigikassasse kokku miljon eurot. Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul esitati talle umbusaldust valedel alustel.

Võimukõnelused alles algavad, teadaolevalt võib linnapeakoht minna sotsidele. Tulevases võimuliidus on neli parteid: Reformierakond, SDE, Eesti 200 ja Isamaa.

Sotsiaalmeedias rõõmustatakse suurelt Tallinnas toimunud võimupöörde üle ning visatakse Kõlvarti üle nalja. Kroonika on kokku pannud ülevaate parimatest säutsudest ja naljapildikestest, mis sel teemal Twitteris (nüüd X) ringlevad.