President Alar Karis ja tema abikaasa Sirje Karis lendavad täna Küprosele ametlikule visiidile. Enne lennukile astumist korraldati täna 66-aastaseks saavale presidendile Tallinna lennujaamas tore üllatus, millest Karis sotsiaalmeedias kihvte pilte jagas.

„No ma ei tea… See oli nüüd päriselt üllatus, mille kolleegid mulle täna varahommikul korraldasid. Sõjaväeorkestri fanfaarid ning Reigo Ahvena, Heikko Remmeli, Holger Marjamaa ja kõigi kohalviibijate sünnipäevalaul Tallinna Lennujaamas, kui meie Sirjega jalutasime pahaaimamatult lennuväravasse, et alustada ametlikku visiiti Küprosele. Igatahes ma tänan kõiki kohalviibinuid, see jääb tõesti meelde,“ kirjutas president Alar Karis oma Facebooki kontol.

Postituse juurde lisas ta mitu pilti lennujaamas talle korraldatud üllatusest. Fotodelt paistab Karis rõõmus ja üllatunud, et tema sünnipäeva tähistamise sellise üllatuse saatel möödus.

President Alar Karis kohtub Nikosias Küprose riigipea Níkos Christodoulídisega, et tihendada Eesti ja Küprose poliitilisi ja majandussuhteid ning arutada julgeolekupilti Euroopas ja kitsamalt Vahemere piirkonnas. Riigipea on koos abikaasa Sirje Karisega homme ja ülehomme ametlikul visiidil.

Homme kohtub Eesti riigipea Küprose presidendi Níkos Christodoulídise ja parlamendispiikri Annita Demetriouga. Kõne all on Ukraina toetamine, Venemaa agressioonisõda ja julgeolekumured mõlema riigi lähiregioonis. Samuti keskendutakse Eesti ja Küprose suhete tihendamisele, näiteks majandus- ja digikoostöös. Eesti ja Küpros tähistavad mõlemad tänavu 20 aasta möödumist Euroopa Liiduga liitumisest.

Presidendi visiidikavast leiab mitmeid teisigi kohtumisi. Riigipea Alar Karis jõuab Eestisse tagasi neljapäeva hilisõhtul.