„Kurat ja Jumal“ on originaalmuusikaga kaasaegne ballett kahes vaatuses, mis on loodud Eesti juurtega Rootsi kirjaniku Mare Kandre novelli „Kurat ja Jumal“ ainetel. Allegooriline lugu hea ja kurja paralleelsest kulgemisest saab alguse Kuradi ja Jumala lapsepõlvest. Jumala kius ja kuulujutud Kuradi kohta viivad kättemaksu ja pettumuseni inimkonna vastu, mis viib Põrgu loomiseni. Viha saab aga otsa ja kuna vahepeal on Taevas ja Maa kokku varisenud, saab Põrgu rahvast pilgeni täis. Tuleb minna otsima Uut Ilma. Ja nii nad lähevad. Kurat oma naisega kõige ees, inimkond tohutupikas reas järel ja Jumal kõige viimasena.

Ballettilavastuses „Kurat ja Jumal“ astuvad lavale Cätlin Mägi torupilliansambel, Laura Põldvere ja tantsijad Kyoshiro Oshima, Maria Solei Järvet ning Jevgeni Grib (Eesti Rahvusballett).

Lavastusele on animatsioonid loonud animaator Juho Lähdesmäki, valguskunstnik on Margus Vaigur, produtsent Tiiu Tamm. Varasemalt on *birdname’i egiidi all sündinud sellised populaarsed ja tunnustatud lavastused nagu „Keres“, „Kuldne Tempel“ ja „Louis XIV – kuningas Päike“.

Grete Lõbu tervitas 12. märtsi õhtul „Ringvaates“ Laura Põldveret ja Jevgeni Gribi, kes teevad kaasa balletietenduses „Kurat ja Jumal“. Kui Lõbu Põldveret balletitantsijana tutvustas, puhkes lauljatar telesaates naerma. „Jevgeni tegelikult liigutab mind laval nagu malenuppu ühest kohast teise,“ ütles Laura. Saatejuht viskas seepeale nalja, et tuntud lauljanna on seega laval nagu mööbliese.

Grib rääkis saates, et tegemist on sügava ja filosoofilise teosega. Lavastuses on nii Kurat kui ka Jumal pisikesed poisikesed, kes Põldvere sõnul kaklevad omavahel. Saatejuht Lõbu pakkus seejärel, et punasesse riietunud Laura võiks olla Kurat ja heledamates toonides Jevgeni Jumal. Selgus aga, et Laura kehastab etenduses Jumala pruuti. „Aga ma olen patune Jumala pruut. Kuigi ma lõpuks veensin Kuradit saama põrgust välja, aga siis kolmandas maailmas kohtusin Jumalaga ja meil oli väga ilus elu koos,“ kergitas lauljanna etenduse osas saladuseloori.

Jevgeni sõnas Laurat kirjeldades, et tegemist on väga andeka tantsijaga. Nende üks väiksem duett oli sündinud juba esimeses proovis. „Meil oli väga suur ja hea klapp,“ kirjeldas Grib nende läbisaamist. „Ja mis on peamine - ta usaldab partnerit. See on kõige peamine. Kui usaldust ei ole, siis ei olegi duetti,“ tõdes ta.

Laural varem unistust balletitantsijaks saada ei olnud. Lapsepõlves oli ta tihti veetnud suved tantsulaagrites, kus ta oli iga kord imestanud, miks ta esimesest voorust edasi ei saa. „Mina ise arvan, et mul ikkagi ei ole seda tantsugeeni antud. See on liikumise- ja vabadusegeen, mis on antud,“ rääkis lauljanna veel ja lisas, et lapsepõlves tal tantsimine ei olnud väga õnnestunud.