Eelmise aasta oktoobris jagati juba mitmendat korda riiklikke hariduspreemiaid. Tartus Vanemuise kontserdimajas toimunud pidulikul aasta õpetaja auhinnagalal kuulutati aasta lasteaiaõpetajaks Kätlin Vaher, kes töötab Põlva lasteaias Pihlapuu. Tänavusele presidendi vastuvõtule sai ta kutse ja tuli koos kaaslase Aariel Alasepaga.

Üsna kätlemistseremoonia alguses tervitasid Vaher ja Alasepp presidendipaari. Otsesaates aga leidis aset eksitus - heerold Meelis Kompus luges ette vale nime. „Aasta lasteaiaõpetaja Põlvast, kes on muide muusikaõpetaja, Aariel Alasepp, tervitab nüüd presidenti koos oma abikaasaga,“ ütles Kompus ETV kätlemistseremoonia otsesaates.

Õhtuleht võttis Kompusega ühendust ning heerold vabandab Vaheri ees ega oskagi lõpuni selgitada, miks viga tekkis. Presidendi kantseleist saadetud tabelis oli kõik õigesti kirjas, kontrollis ta väljaande küsimuse peale üle.

„QR kood võis mulle need nimed vales järjekorras ette visata: Aariel Alasepp ja Kätlin Vaher. Ja siis võib ka see olla, et nii kiires tempos võisin Aarieli pidada naise nimeks,“ selgitas Kompus, kuidas piinlik aps võis tekkida.

Kätlemistseremooniat jälginud inimesed võisid täheldada, et eksimusi oli teisigi. Näiteks eksis heerold suursaadikute nimetamisega, need olid vales järjekorras ja ta ei jõudnud lugeda ette kõigi diplomaatilise korpuse liikmete tiitleid, rääkimata nende nimedest. Samuti jäi ta tihedas rivis kätlema tulnud inimeste teadustamisega hiljaks. Vaid väga vähestel paaridel tutvustas ka abikaasat või elukaaslast nimepidi, mõnele üksikule, kelle ära tundis, ütles ka ameti. Enamik inimesi oli tulnud vastuvõtule „koos abikaasaga“, mis on kutsutute väärtustamises suur tagasiminek 1990ndatesse, mil samuti ei tutvustatud kaaslasi.