Pärast seda, kui kätlemistseremoonia oli lõppenud, Ivan Oravat kehastanud Andrus Vaarik oli teavitanud külalisi, et peosaali on saabumas presidendipaar, ja kõlanud oli marss, hakkas avavalss. Kariste kehakeelest oli näha, et olukord oli mõlema jaoks kuidagi ebamugav. Seda märkas ka juba üle kümne aasta võistlustantsuga pea igapäevaselt seotud lauljatar Gerli Padar-Parmas. Samal ajal kui tema abikaasa Martin treenib noori võistlustantsijaid, on Gerli pidevalt sama ala võistlusel laulja rollis.

„Korraldaja oleks võinud presidendipaarile vihjata, et esimene tants on aeglane valss,“ kirjutas Padar-Parmas oma arvamuse välja Kroonika Instagrami kontol presidendipaari foto alla. Ta lisas, et kuigi tegemist oli aeglase valsiga, oli see ikkagi liiga kiires tempos.

Lauljatar ei kahtle presidendi ja esileedi tantsuoskuses. „Kahtlemata oskab esipaar ka aeglase valsi samme, aga tavaliselt on avavalss ikka Viini valss ja see tekitas veidi segadust,“ pakkus lauljatar välja enda poolse põhjenduse juhtunule.