Reedel, 9. veebruaril toimub loodusdokumentaalide programm ja avatakse Peeter Lauritsa näitus „Biotoopia – eluvormide parlament“. Laupäeval, 10. veebruaril viiakse publik keset külmunud sood, kus toimub Mick Pedaja autorikontsert, astuvad üles DJ Arto ja Kevin Park ning valgusinstallatsioonid on sündinud koostöös Tartu kõrgema kunstikooliga Pallas.

Festivali korraldaja Maarja Ülperi sõnul jutustab ettevõtmine sellest, kes me oleme ja kust me tuleme ning miks on soo kui ökosüsteem tähtis. „Soo, mis vanasti lühendas vahemaid ja oli inimestele eluliselt oluline kaubaveoks, on nüüd oma looduslike väärtuste tõttu saamas kogu inimkonnale veelgi tähtsamaks ellujäämise tähenduses, ehkki igapäevaselt me seda ei teadvusta,“ lisas ta.

Taliteede festivali muudab eriliseks, et sündmus toimub talvel ja väga ainulaadses paigas – külmunud soos. Festival äratab üles ajaloolised traditsioonid, elustades Emajõe-Suursoo pärand- ja helimaastikud.

Festival Taliteed Emajõe-Suursoos algas 21. jaanuaril ja lõpeb 10. veebruaril, festival kuulub Lõuna-Eesti kogukonnaprogrammi, mille raames korraldatakse 2023. ja 2024. aastal ühtekokku 20 projekti mitmekümne väärtuspõhise sündmusega, mis kutsuvad osalema külastajaid Eestist, Euroopast ja mujalt maailmast. Programmi eesmärk on anda hoogu omavahelisele koostööle ja tugevdada Lõuna-Eesti identiteeti. Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi osana aitab kogukonnaprogramm tutvustada kogu piirkonda.

Jaga
Kommentaarid