Täna ja homme on piiratud kogus pileteid 50% soodsamad!

10. detsembril jõuab esmakordselt kodupubliku ette helilooja Erkki–Sven Tüüri suurteos „Mare Lacrimarum“, milles kajab vastu käimasoleva sõja tekitatud hingevalu. Esmaesitusele tuleb ka Tüüri muusikalisest pärandist inspiratsiooni ammutanud Meelis Vindi „Solar Wind“ ning tema uues seades kõlab ka Tüüri teos „Päikesevene“. Muusika toovad kuulajateni New Wind Jazz Orchestra, YXUS Ensemble ja Tallinna Kammerorkester dirigent Risto Joosti juhatamisel.

Mahedahäälne pop- ja džässlauljatar Ingrid Rabi toob Jõulujazzi lavale oma värske talvest, jõuludest, armastusest ja unenägudest inspireeritud autorikava „Ootad“. Eestlaste esimene „oma“ Ameerika muusik, mitmekülgne löökpillimängija Brian Melvin tabab festivalil kaks kärbest ühe hoobiga – tähistab 65. sünnipäeva ja pühendab kontserdikava legendaarsele saksofonistile John Coltrane’ile. Esmakordselt astub Jõulujazzi lavale Rootsis tegutsev, ent Saaremaalt pärit pianist Britta Virves, kes esitab trioga oma mulluse kauamängiva „Juniper“ muusikat. See Pole See Trio on võtnud südameasjaks Eesti estraadi kõige kaunimate laulude taasesitamise ja ümbersünni. „Upcycled ’60s“ paneb kõlama levimuusika klassikute Arne Oidi, Valter Ojakääru, Uno Naissoo jt ajatud meloodiad.

Norra multiinstrumentalit Daniel Herskedal astub lavale põhjamaistest heliheelest inspireeritud soolokavaga „Call for Winter“.

Norra multiinstrumentalist ja helilooja, tuubavõlur Daniel Herskedal astub lavale põhjamaistest heliheelest inspireeritud soolokavaga „Call for Winter“. Kaks silmapaistvat muusikutest sõpra, Soome trompetist Jukka Eskola ja Eesti pianist Joel Remmel koos trioga esitavad Eesti ning Soome silmapaistvate klassika- ja leviheliloojate teoseid improvisatsiooonilises võtmes. Peoõhtu „Tribute to Prince“ austusavaldus legendaarsele muusikule, kelle 65. sünniaastapäeva kontserdiga tähistame. Õhtu eesotsast troonib 11 Grammy laureaat Philip Lassiter, kellele sekundeerivad Aasta Jazzmuusik 2023 Janno Trump oma ansambliga JT Conception ning solistid Uku Suviste ja Alika.

Laululooja ja poetess Maian Kärmas avaldas 20 aastat tagasi oma esikalbumi „Tuigutuled“, mida ta sama aasta Jõulujazzil ise ka esitas. Nüüd toovad solistid Liisi Koikson, Mari Jürjens ja Karmen Rõivassepp koos Ain Agani, Mihkel Mälgandi, Paul Danieli, VHK keelpilliorkestri ning dirigent Rasmus Puuriga „Tuigutuled“ värsketes seadetes uuesti publiku ette.

Kitarrist ja helilooja Jaak Sooäär lisab oma suurejooneliste koostööde nimistusse kontserdid tuntud muusikute, maineka plaadifirma ECM armastatud artistidega – löökpillimängija Marylin Mazuri, bassist Anders Jormini ja lauljanna Josefine Cronholmiga. Kavas „Butterfly Elegies“ kõlavad Sooääre ja Jormini uudisteosed ning temaatilised improvisatsioonid.

Cécile McLorin Salvanti peetakse üheks kõige briljantsemaks kaasaegseks džässvokalistiks

Jõulujazzi peaesineja on juba varem välja kuulutatud, maailma džässlauljate absoluutsesse tippu kuuluv ja publiku südamed jäägitult võitnud Ameerika laulja-helilooja Gregory Porter. Lummava kontserdi annab 29. novembril Alexela Kontserdimajas kolme Grammy auhinnaga pärjatud uue generatsiooni staar Cécile McLorin Salvant, keda peetakse teenitult üheks kõige briljantsemaks kaasaegseks džässvokalistiks – kiidetakse tema meisterlikku vokaaltehnikat, laia hääleulatust, isikupärast esitluslaadi ja otsingulisust.

Festival Jõulujazz toimub 29. novembrist 15. detsembrini ning lisaks Tallinnale jõuavad kontserdid ka Tartu ja Pärnu džässipublikuni. Jazzkaare tegemistel saab silma peal hoida kodulehel, Facebookis ja Instagramis. Piletid on müügil Jazzkaare kodulehel.