Etenduse lavastajad on rahvusvaheline kolmik: Robert M. Johanson maailmakuulsast Nature Theater of Oklahoma‘st (USA) ning kunstiduo Guts United liikmed Marit Sirgmets (Eesti) ja Simona Biekšaitė (Leedu).

Nii nagu elu on väga raske, on keeruline leida ka suupäraseid sõnu uute lavastuste iseloomustamiseks. Näitleja ja dramaturg Jim Ashilevi tuleb siin publikule appi ning kirjeldab värsket tükki keeleuuendustega: “Absurdne dokumentaalmuusikal. Reaalaja-jant päriselu materjalide põhjal. Võimatute ülesannete jada, millega näitlejad kohe kindlasti hakkama ei saa. Lõbus näitlejate koospõrumise õhtu, milles seame küsimuse alla teatri eksisteerimise võimalikkuse ning näitame, kui vabastav on teatrit mitte liiga tõsiselt võtta.”

“Life Is Very Hard” on emotsionaalselt hullumeelne ja ajule väljakutset esitav kiire ja muutusterohke möll. Kolmepealine lavastajate tiim rakendab Von Krahli Teatri trupi peal Eesti teatris seniproovimata meetodit, mille käigus salvestatakse stuudios igapäevaloba koos kõikide selle konaruste ja vigadega ning monteeritakse kokku näidendiks, mida näitlejad laval vaatajate silme all kõrvaklappidest kuulavad ja samaaegselt ette kannavad.

Näidendit mängitakse absurdses kontekstis ja täiesti kokkusobimatute karakteritega, kel pole originaaljutustusega mingit pistmist. Lavastusest ei puudu ka reality tantsu- ja muusikanumbrid, meeletu kostüümiparaad ja muidugi kurikuulus Von Krahli bänd.

Etendused toimuvad veebruaris ja märtsis Von Krahi Teatri suures saalis. Laval räägitakse inglise ja eesti keeles, etendustel on nii eesti- kui ka ingliskeelsed subtiitrid. Piletid hinnaga 17 ja 12 eurot on müügil Piletilevis, Piletimaailmas ja Von Krahli Teatri kassas.