Vaid nädal enne Tallinna kontserti maineka Bella Unioni plaadifirma alt ilmunud esikalbumit “The Dew Lasts an Hour” Londonis esitlenud Ballet School on värskekõlalise popmuusika esirivistusse kuuluv trio Berliinist. The Cocteau Twinsi, The Cure’i ja Madonna varasest loomingust innustunud bändi trumpideks on klassikalised meloodiad, nutikad laulusõnad ja karismaatiline lauljatar Rosie Blair - tulemiks tõeline 21. sajandi popmuusika. Ballet School esines Tallinnas ka märtsikuus, olles üheks oodatuimaks artistiks Tallinn Music Weeki kirevas programmis. Rahvast pilgeni täis Von Krahli teatrisaalis, Raadio 2 laval esinenud Ballet Schooli kontserti nimetasid nii mõnedki hiljem festivali kõrghetkeks. Bänd on pälvinud ka rahvusvahelise pressi tähelepanu, muuhulgas esineti live etteastega BBC Radio 2s.

Lisaks Ballet Schoolile saab Vaba Lava avaõhtul pealaval kuulda Eesti oma eksperimentaalse elektroonika esileedit, muusikut ja produtsenti Vul Vulpest. Väikest saali kureerib Hea Uus Heli festival ning seal astuvad lavale Algorütmid, Hevonen, Mihkel Tomberg ja Aivar Tõnso. Programm toimub avamisööl paralleelselt neljas saalis – fuajees ja restoranis, suures saalis, väikses saalis ning proovisaalis.

Avanädalavahetuse mitmekülgsest programmist leiab muuhulgas ka laupäevaõhtuse Jazzkaare kontserdi, kus astuvad üles Ingrid Lukas koos trummar Patrick Zossoga ning Soome klahvpilli virtuoos Tuomo ühes beatboxija Felix Zengeriga. Etenduvad ka kaks Vaba Lava kuraatorprogrammi lavastust - Pulitzeri auhinnaga pärjatud näitekirjanik Annie Baker’i "Alustame algusest", lavastaja Adrian Giurgea (US), produtsent R.A.A.A.M.; ning pühapäeval, 21. septembril Ivar Põllu lavastus „Mikiveri tagi”, mis räägib Mikk Mikiverist, Lavakunstikoolist ja XI lennust. Külalisetenduse lavastusega „Õhtud külas Dikanka lähistel: tühistatud” annavad laupäeval, 20. septembril lavastuskunstnik Dmitri Krõmovi tudengid Moskvast.

Vaba Lava on kaasaegne ja avatud etenduskunstide keskus, mille eesmärgiks on pakkuda väiketeatritele ja vabatruppidele soodsaid arengutingimusi nii teatrihoone kui erinevate tugiteenuste näol.

Piletid 19.09 toimuvale avapeole on alates esmaspäeva hommikust müügil Piletilevis hinnaga 8€ ja ukselt hinnaga 10€