Jazzkaarel on rohkem kui 50 erilist kontserti ja muusikuid 12 maalt. Peaesinejate Charles Lloydi, Hiromi, Gregori Porteri ja Zarah McFarlane’i kõrval teevad Jazzkaarel ilma ka tugevad klubikoosseisud – Dwele ja Naturally 7 USA-st, Ultima Thule Eestist ja Faye Houston Inglismaalt. Dwele, kes leidis aega põigata oma Inglismaa ja Rootsi kontsertide vahel ka Eestisse, kontserdi eel ja järel keerutab plaati meie oma särav DJ Heidy Purga. Kariibi mere saartelt pärit Faye Houstoni koostöö eesti muusikutega jõuab uuele tasemele suurekoosseisulise ansambliga, mille on kokku pannud DJ ja helilooja Sander Mölder. Seega kuuleb Jazzkaarel klubimuusikat bluusist soulini ja hip-hopist elektrooniliste kõladeni.

Kõige väiksemate muusikahuviliste jaoks on Jazzkaare kavas kaks lastekontserti. Esimesel laupäeval, 20. aprillil peavad väikeste muusikutega lahingu maha trummikapten Reigo Ahven, tüürimees Siim Aimla saksofonil ja madrused ansamblist Kirsiõied. Lapsi ootavad üllatused, suured ja väikesed pillid. Teisel laupäeval, 27. aprillil kutsub lapsi külla Omatsirkus kavaga „Laulutrikk“. Laval on suured ja väikesed artistid ja muusikud ning pärast etendust saavad lapsed ise proovida, mis tunne on olla tsirkuseartist. Mõlemal laupäeval enne ja pärast kontserti ootab vana väärikas purjekas Kajsamoor lapsi koos vanematega väikesele merereisile. Viimasele on vajalik eelregistreerumine aadressil www.kajsamoor.eu.

Linnatänavatel, trammis, kaubanduskeskustes, parkides, sadamas, lennujaamas Merepaviljoni ees ja sees esinevad Otsa- ja Elleri kooli andekad noored muusikud. Veel saab 22. – 26. aprillini kuulata tasuta lõunakontserte Teater NO99 Jazziklubis, kas koos supi ja salatiga või ka ilma. Õhtuti saab samas kuulata Euroopa jazzi ja maailmamuusika häid esinejaid – üles astuvad Hanna Paulsen Concept, Heliotroop, Balkan Strings, Kruglov-Sooäär kvartett, Klaus Paier koos Asja Valciciga ja Tiit Kikas Andre Mergenthaleriga.

Jazzkaar teeb festivali raames koostööd Eesti Jazzliidu, Eesti Kontserdi, Tartu Jazziklubi, Georg Otsa-nimelise Muusikakooli, Musaklubi, Levimuusika.ee-ga ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiaga, kohalike korraldajatega, samuti festivalidega April Jazz, Rigas Ritmi ja Kaunas Jazz.

Vaata lisa Jazzkaare kodulehelt