Vaata, mida pakkus külalistele õhtusöögiks Beatrice!

 (27)
www.Publik.ee
                     
Vaata, mida pakkus külalistele õhtusöögiks Beatrice!

Selle nädala teine võõrustaja on modellina kuulsust kogunud modelliagentuuri- ja pererestoran Nano omanik imekaunis Beatrice, kelle kunstiteose kaunistavad restoran Nano mööblit ja seinu ning kelle kokakunstioskustest räägitakse linnalegende!

Edda Paukson, Rita Rätsepp, Erki Sarapuu ja Margit Hakomaa kogunesidki põnevusega Beatrice'i juurde ning eriti kõrged ootused olid pirtsakas tujus Rita Rätsepal, kes õhtu lõpuks ainsana andis Beatrice'ile kõigest 6 punkti, kritiseeris kala kõrvalroaks pakutud kartuliputru, maitsete üleküllust ja vapustava elamuse puudumist. Teised külalised olid absoluutses vaimustuses, andes kaunile perenaisele maksimumpunktid. Õhtu lõppedes juhib kokkade edetabelit Beatrice, jättes kibedaid sõnu pilduva Rita Rätsepa 2 punkti kaugusele.

Vaata retsepte ja tee Beatrice'i imelisi roogi ka ise!

Esimene eelroog: Kõrvitsa-ingverisupp
Koostisosad:

  • kõrvits
  • ingver
  • valge sibul
  • küüslauk
  • tšillipipar
  • safran
  • kookospiim
  • sool
  • kõrvitsa must õli
  • balsamico
  • kõrvitsa seemned
  • seesamiseemned
  • koriander

Valmistamine: Pošeeri küüslauk kuumas õlis, seejärel ka ingver ja sibul ning maitsesta tšillipipraga. Lisa natukene vett ja kõrvitsa viljaliha ning keeda kuni kõrvits on pehme. Lase jahtuda, lisa kookospiim ning püreeri. Maitsesta safrani ja soolaga ning seveeri musta kõrvitsaõli, kõrvitsa- ja seesamiseemnete ning koriandriga.

Teine eelroog: Aedvilja cabonatta
Koostisosad:

  • oliiviõli
  • seller
  • punane sibul
  • punaveiniäädikaa
  • suhkr
  • oliivid
  • rosinad
  • piiniaseemned
  • paprika
  • baklažaan
  • sool
  • mõru šokolaad
  • basiilik

Valmistamine:Tükelda ja prae seller ja punane sibul pannil oliivõliga, kuni juurviljad on krõmpsud. Lisa punaveiniäädikat, suhkrut, rosinad ja piiniaseemneid. Paprika prae eraldi pannil. Kolmandal pannil prae baklažaan ja maitsesta soolaga. Serveeri praetud baklažaan ja parika koos praetud selleriseguga. Riivi cabonattale mõru šokolaadi ja serveeri basiiliku lehega.

Pearoog: Võis ja veinis küpsetatud koha

Koostisosad:

  • kohafilee
  • või
  • vein Pineau des Charentes
  • kirsstomat
  • oliivid
  • kapparid
  • must pipar
  • vein

Valmistamine: Prae koha kuumal pannil võiga, ent väldi tumedust – umbes 2-3 minutit. Pane koha ahjuvormi ja kalla üle Pineau des Charentes’iga ning lõika peale võitükid. Küpseta koha ahjus 275 kraadi juures mõned minutid. Serveeri salati ja kartulipudruga.

Magustoit: Pavlova marjadega

Koostisosad:

  • munavalged
  • suhkur
  • äädikas
  • maisitärklis
  • vahukoor
  • maasikad
  • mustikad
  • vaarikad

Valmistamine: Vahusta munavalged, suhkur ja lisa hulka ka äädikat ja maisitärklist. Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 45 minutit. Keera ahi kinni, kuid ära bezeed ahjust välja võta kuni see jahtunud on. Vahusta koor ning maitsesta vähese suhkruga. Purusta bežee pealmine osa ning kata põhi vahukoore ning maasikate, mustikate ja vaarikatega. Torka üle jäänud bežee tükid varukoore sisse.

Head katsetamist!


Vaata märksõnade teemalehti või lisa/eemalda neid MyDelfi huvidest + ja - abil.

Mis teemad Sind huvitavad?

  • -  jälgi
  • -  ära jälgi
Lase MyDelfil ehitada Sinu personaalne uudisleht!

Logi sisse Facebook'iga

Alusta MyDelfi kasutamist
Registreeritud (0) Anonüümne (27)
Jäta kommentaar
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare
HEAD PAKKUMISED