Fideelia lõpetas Tartu Kunstikooli kunstilise kujundajana, Tartu Ülikooli filosoofiateaduskonna kunstide osakonna maalikunstnikuna, sai Tartu Ülikooli kunstiõpetaja kutsetunnistuse ning tal on Eesti Kunstiakadeemia interdistsiplinaarsete kunstide eriala magistrikraad. Aastatel 2009-2010 töötas Roots Eesti Kunstiakadeemias õppejõuna ning Tallinna Vanglas vabatahtliku kunstiringi juhendajana. Fideelia on esindanud Eestit välismaal kunstnikuna performance- ja videofestivalidel, samuti osalenud rahvusvahelistel soouurimuse konverentsidel. Tema artikleid ja esseid on avaldatud mitmetes väljaannetes.

Esimene eelroog: Munavõileivad tomatiga
Vaja läheb:
3- 4 keedetud muna
100 g võid
150 g kodujuustu või kohupiima
soola
hakitud murulauku

Valmistamine: Kasuta võileiva jaoks veidi jahtunud värskelt keedetud mune. Koori munad, eralda munakollased munavalgetest. Hõõru kausis toasoe või ja munakollased ühtseks massiks. Sega juurde hakitud munavalge ja kodujuust, maitsesta soolaga ning klopi ühtlaseks. Kata leivaviilud munavõiga ja kaunista ilusa punase tomatilõiguga.

Teine eelroog: Hautatud porgand jahukastmes külmade sea sisefilee lõikudega
Vaja läheb:
10 keskmist porgandit
200 g piima
1,5 spl nisujahu
1 tl soola
sea sisefilee lõike

Valmistamine: Viiluta eelnevalt kooritud porgandid. Keeda porgandid vaikselt väheses vees, kuni on pehmed. Sega omavahel piima ning jahu nii, et segu tükki ei jääks. Lisa piima-jahu segule soola ning sega ühtlaseks. Vala kaste porganditele ning sega. Lase kastmel aeg-ajalt segades keeda umbes 15 minutit. Kui kaste on värvuselt õrnalt oranžikas-valge, siis on see valmis. Serveeri porgandi-jahukaste koos sea sisefilee lõikudega.

Pearoog: Ahjus küpsetatud tangupuder peekoniga
Vaja läheb:
1 l vett
2,5 dl odratangu
150 g läbikasvanud sealiha või suitsupeekonit
1 tk sibulat
soola
terake suhkrut
musta pipart
kuivatatud punet
kuivatatud tüümiani
kuivatatud aed-harakputke

Valmistamine: Aja vesi paksupõhjalises keedunõus või ahjupotis keema, lisa natuke soola ja pipart ning läbipestud tangud ja keeda 10 minutit tasasel tulel, aeg-ajalt segades. Lõigu liha kuubikuteks ja pruunista pannil, lisa tükeldatud sibul ja kuumuta kuni sibul on muutunud läbipaistvaks. Maitsesta liha vähese soola ja pipraga. Lisa liha-sibulasegu pudrule ning sega pudru hästi läbi ja pane 160 kraadisesse ahju umbes 1 tunniks. Poole valmimise ajal maitsestada puder kuivatatud ürtidega. Kui putru on vaja kauem soojas hoida, võib seda ahjus teha umbes 60 kraadi juures ja puder läheb aina paremaks.

Magustoit: Pavlova tort Fideelia moodi
Vaja läheb:
4 toasooja munavalget
noaotsatäis soola
250 g suhkrut
2 tl maisitärklist
paar tilka vanilliekstrakti
1 tl valget veiniäädikat
Kaunistamiseks:
3 dl vahustatud 35% rõõska koort
metsmaasikaid
kiivisid
kookoshelbeid
šokolaadipuru

Valmistamine: Kuumuta ahi 170 kraadini ning vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga. Klopi munavalged näpuotsatäie soolaga tugevaks vahuks. Lisa suhkur (umbes kolmes jaos) ning vahusta kuni saad tugeva läikiva vahu. Ideaalne vaht ei allu gravitatsioonile. Puista vahule maisitärklis, äädikas ja vanilliekstrakt ning sega ettevaatlikult läbi. Kalla munavalgevaht küpsetuspaberile ning silu pealt ning külgedelt ühtlaseks. Pane tort ahju ning alanda ahju kuumust koheselt 140 kraadini. Küpseta vahtu ühe tunni. Keera tuli kinni, jäta ahjuuks irvakile ning lase Pavloval ahjus jahtuda. Kummuta Pavlova suurele siledapõhjalisele taldrikule (st keera Pavlova ringi). Kata tort vahustatud vahukoore, kiivide, maasikate ja teiste toredate asjadega. NB! Kaunista tort kiividega vahetult enne serveerimist, sest pikemal kokkupuutel piimatootega lähevad kiivid mõruks.