"98 meeldejäävaimat hetke" on Eesti vabariigi 98. aastapäevale pühendatud lugude sari, milles Publik reastab tähtpäeva eel iga päev seniste vastuvõttude säravaimaid hetki.

*

1. Üks kõige villasemaid kleite, mida eales punasel vaibal nähtud, kuulub lauljatar Luisa Värgile. Jätkus neid, kes kirjutasid, et Luisa suundus peole suures villases sokis kui ka neid, kes kiitsid julget valikut. Ilu on vaataja silmades. Publik ootab huviga, milles peaministri elukaaslane sel korral punasele vaibale liugleb.

Luisa Värk ja Taavi Rõivas

2. Presidendi vastuvõtt pole koht, kuhu ilmuda sügava dekolteega. Ärimees Urmas Sõõrumaa elukaaslane Kätlin Maran sellest numbrit ei teinud ja kandis uhket dekolteed. Vaevalt, et ükski (mees)külaline talle seda ballil pahaks pani.

Urmas Sõõrumaa ja Kätlin Maran

3. "Kas otse rannast?" küsisid paljud, kui Tarmo Kriis koos oma tollase muusikust elukaaslase Lottega punavaibale saabus. Lotte Jürjendali kaunist jume vaadates võis see täitsa nii olla. Kas pole mõnevõrra irooniline, et see paar on juba ammu lahus, kuid kleit elab ikka oma elu edasi?

Lotte Jürjendal ja Tarmo Kriis

4-5. Kristiina Ojuland pani terve Eesti kihama, kui ilmus presidendi vastuvõtule Beatrice`i loodud kleidis, mida paljud nimetasid telgiks, ujumismadratsiks või sootuks magamiskotiks. Ojulandi punased platvormkingad tekitasid omakorda fantaasiaid ja aksessuaaridega polnud poliitik samuti kitsi. Oh ajad, oh kombed!

Kuid olgem ausad - Kristiina Ojuland poleks Kristiina Ojuland, kui ta meid iga kord ei üllataks! Seda enam, et see lilla vaatamisväärsus polnud esimene üllatus. Mõned aastad varem meenutas Ojuland dieedi läbinud Muumimammat, kui ilmus punasele vaibale Chaneli kleidis, mille pikkus sobib küll ooperisse, kuid etiketi kohaselt mitte presidendi vastuvõtule.

Kristiina Ojuland

6. Sven Sesteri abikaasa Kairi lõi oma ajal presidendi vastuvõtul letti kõik, mis tal oli. Uhke rinnapartii, peenike piht ja kreemitorti meenutav seelik. Kriitikud küll nahutasid kaunist blondiini, kuid pärast seda on ta kandnud punasel vaibal kleite, mis on olnud pea alati moespetside lemmikud. Kuniks elad, seniks õpid. Tubli, Kairi.

Sven ja Kairi Sester

7. "Kas Anna Levandi pani endale kaks kleiti korraga selga?" küsis moeekspert Kristiina Virt Publiku blogis. Tegemist oli siiski ühe kleidiga. Mida kostis Anna Levandi nendele, kes tema kleiti kritiseerisid? Ta teatas, et talle endale kleit meeldis ja sellest peaks täiesti piisama. Enesekindlus pole mitte pool, vaid terve võit!

Allar ja Anna Levandi

8. Mai Palling tõi punasele vaibale trendikalt seotud vöö ja kauni musta-punase koosluse. Kuid miks sättida pähe mustad lilled? See on maitse küsimus ja maitse üle ei vaielda. Siiski tasub soengusse lilli valides mõelda, kas need ikka kaunistavad kogu üldmuljet?

Kalle ja Mai Palling

9. Poliitik Olga Sõltnik lõi kõik pahviks, kui tema disainer miksis kokku kaks värvi, mis omavahel absoluutselt ei sobinud. Kui juba soovitusi jagada, siis kerge jumega sobinuks lilla värv paremini.

Olga Sõtnik ja Vsevolod Boikov

10. Juhtub külalistel, kuid juhtub ka esileedil. Nüüd juba presidendi eksnaine Evelin Ilves kandis seljas kleiti, mille disainis Xenia Joost. Sotsiaalmeedias plahvatas juba kätlemise ajal pauk - kas Joosti loodud siidkleit Evelini seljas on tõesti plagiaat? Nimelt sarnases kleit Diori moemaja 2009. aasta kollektsiooni pulmakleidiga. Öeldakse, et juhuseid pole olemas ja siin ei jää üle muud, kui nõustuda.

Evelin Ilves