Festivali korraldaja Indrek Ditmanni sõnul on ettevalmistused sujunud plaanipäraselt: "Lavad ja tehnika on juba eilsest püsti, väliskülalised saabuvad ja linn on festivalikülaliste vastuvõtuks valmis. Ilmataadiga saime ka kokkuleppele," lisas ta.

Festivali esimese õhtu peaesinejaks on legendaarne bluuskitarrist Coco Montoya USAst ja teise õhtu pealava programmi lõpetab Euroopa üks tunnustatuimaid bluuskollektiive Awek Prantsusmaalt. Festivali programmijuhi Raul Ukareda sõnul kostub Augustibluus neil päevil igasse Haapsalu nurka: “Kokku on festivalil 9 lava, mille hulgas mitmeid väiksemaid välilavasid, kuhu piletit soetama ei peagi.

Kodumaistest bändidest on pealaval Tanel Padar Blues Band, kus külalissolistina teeb kaasa Hedvig Hanson ning Augustibluusi eriprojekt Trikster, mille solistide hulgas on näitlejad Ott Sepp ja Juss Haasmaa, Aapo Ilves ja Rosanna Lints”. Viimastel päevadel on festivali kavva lisandunud ka mõned külalisesinejad, näiteks orkestrimõõtu kollektiiv Tomahawck Brothers toob solistina lavale ansamblist Kosmikud tuntud Hainzi.

Täpsema ülevaate festivalist ning esinejatest leiab festivali kodulehelt. Festivalipassid, mis tagavad sissepääsu kõikidele festivali kontsertidele, on müügil Piletilevis. Üksikute kontsertide pileteid on võimalik osta ka kohapeal.