Juba mitmeid päevi enne festivali algust ehk juba nädala esimesest päevast alates oli Pärnu rannas koos metallikolina ja soojakraadidega õhus tajuda suvist saginat, mis suursündmuse lähenedes aina hoogu kogus.

Teisipäeval, 4. augustil hakkas juba tekkima ka telklaasustus ehk Weekend Festival Balticu ajaks kerkis Pärnusse 1000 eelpüstitatud VIP-telki, mis endast suisa majakesi kujutasid.

Lisaks hakkasid ilmet võtma ka telklaagrid jõe ääres oma peo- ja söögialaga. Ettevalmistused ei lõppenud sel päeval veel isegi siis mitte, kui päike looja läks.

5. augusti kauniks pärastlõunaks oli festivaliala Pärnu rannas juba pea valmis ning kogu Pärnu oli rahulikult suure möllu ootel:

Rannaliival jalutades sattus Publiku kaamera ette Metsatöllu trummar Marko Atso: mis metalimehe Pärnusse tõi, ega ometi muusikamaitse muutus?

Ka tegime juttu festivali pressibossi Gunnar Viese ning politsei esindaja Sander Peremehega. Mille pärast muretsesid korraldajad ja korrakaitsjad?

Pärnu tänavad hakkasid juba varakult rahvaga täituma ning telklateski tärkas elu, mis isegi siis ei vaibunud, kui esinejad suurtel lavadel publiku kuulmekilesid proovile panid.

Festivalihundid panid pidu, kavalad ärirebased aga kasutasid soodsat võimalust rahvamassi pealt veidi elatist teenida.

Võtsime ka ette, et veidi rahvaga tutvuda ja teada saada, millised on ootused:

Õhtupoole, kui pidu juba täies hoos oli, tabas Delfi paparatsopilk hetke, mil äsja oli helikopetriga sündmuspaika saabunud härra Tiësto ise!

Pool tundi hiljem oli DJ-jumalus laval ja ajas rahva puha pöördesse:

Kogu suurepärase avapäeva pildid leiad siit:

Sellega aga pidu veel ei lõppenud, vaid jätkus afterparty'l Sunsetis:

Reede, 7. augusti hommik ehk festivali teine päev saabus ootamatult korralikult - vähemalt selle pildi järgi, mis rannas avanes. Kiiduväärt!

Õnneks selgus, et ka öö oli olnud suhteliselt rahulik, mida kinnitas ka politsei, ehkki intsidente ikkagi oli: Verine lugu! Weekendil tõugati nooruk peaga vastu äärekivi ja viidi haiglasse

Samal ajal kui rahvas telklates valmistus uueks peopäevaks, vaatasime ringi linna peal, kus oli ootamatult rahulik:

Festival või mitte, rannamõnusid nauditi sel päeval täiel rinnal kõikjal, kus merelained Pärnus randa loksusid:

Kui eelmisel päeval püüdsime publikut, siis festivali teine päev tõi Publikule kaamera ette ridamisi esinejaid - AronChupa, Tungevaan & Raabani ja Example'i.

Viskasime ka Eesti väidetavalt seksikamatele DJdele ehk Bombossa Brothersile silma peale. Võib nõustuda:

Ühel hetkel saabus uudis, et Armin van Buuren, va EDMi kunn ise, on Tallinna jõudnud:

Õhtu viimase ja ühe oodatuima esinejana kogu festivali jooksul, küttis Buuren rahvast ikka viimase tossu välja. Vaata 10-minutilist jäädvustust show algusest:

Kogu teise päeva möll jäädvustus aga siia galeriisse:

Paraku polnud öö vastu laupäeva nii rahumeelne kui vastu reedet: rahvas hakkas väsima ning öist Pärnut ilmestasid agressiivsed narkojoobes noored, purjus lapsed ning okseloigud. Paha lugu!

Kõigele lisaks leidis ööpimeduses aset ka rassismimaiguline konflikt, millesse sekkus politsei:

Nii nagu hakkas väsima rahvas, väsis ka päike lõputust paistmisest ja tõmbas pilveteki ümber, lastes festivalirahvale ka pisut jahutavat (või ohjeldavat?) vihma kraesse:

Õnneks ei paistnud paar pilvepatja festivaliliste meeleolu ega kehatemperatuuri liigselt langetanud. Vähemalt nendel linnas "spaamõnusid" nautivatel poolpaljastel noorhärradel mitte:

Vahelduseks käisime taas veidi ringi vaatamas ning rahvaga juttu puhumas:

Vahepeal külvas Eesti politseinikele appi tulnud Läti korravalvurite seas segadust noormees, kes kandis lõunanaabrit epolitseikeepi. Tuli välja, et ema oma ja juhtus olema autos käepärast - ei midagi pahatahtlikku.

Viimase päeva tähtesinejaks oli üks maailma kuulsamaid ja populaarsemaid EDMi DJsid David Guetta. Delfi talletas terve festivali ühe oodatuima etteaste esimesed 10 minutit ka nende jaoks, kes ise kohal olla ei saanud ning loomulikult mõnusaks mälestuseks neile, kes ise rahvamassis kaasa huilgasid ja hüppasid:

Vaid veidi enne tema õhtust etteastet, mis lõpetas kogu festivali, õnnestus Publikul intervjueerida Martin Garrixit, 19-aastast uue põlvkonna DJd.

Publikuga jutt aetud, tormas noormees lavale ja võttis publiku veel viimast korda võhmale:

Festivali kõik kolmanda päeva pildid on siin:

Suuremate peoloomade õnneks ootas festivalirahvast oma rüppe taas afterparty Sunsetis:

Pidu peetud, sai Pärnu taas minna tavarütmi tagasi. Vaata, milline pilt avanes pühapäeva pärastlõunasele suvepealinnale: