Kes sel korral parodeerivad?

Teatraalses muusikasaates astuvad üles kaheksa Eesti staari, kellele lisaks näeme nelja staari ka kohtunikelaua taga. Igas saates kõlab kümmekond muusikanumbrit, milles osalejad või kohtunikud parodeerivad mõnd maailma või Eesti tuntud lauljat, kelle talle on välja loosinud muusikaline lotomasin. Igas saates saab võitja 1000 euri, mille ta annetab enda valitud heategevusse; suures finaalsaates 5.mail aga valib üldvõitja televaataja, ning võitja panuseks heategevusse saab 10 000 eurot.

Võistlejatega, kelle hulka kuuluvad Hanna-Liina Võsa, Getter Jaani, Tanja Mihailova, Evelin Võigemast, Tanel Padar, Henrik Norman, Karl-Erik Taukar ning Peeter Oja, töötab terve meeskond pedagooge, kes panevad paika nii nende hääle, miimika, tantsud kui välimuse - et tabada parodeeritava lavaolemust võimalikult detailselt.

Häbenema ei pea

Saatejuht Mart Sander ütleb Publikule, et pärast saate ametlikku ülevaatust tunneb ta ennast julgelt. "Kartsin, et saatest võib kujuneda selline Soome laeva karaoke - aga õnneks on tulemus väga korralik," ütleb ta. "Meie võistlejad on nii vaimukad, et kohati see vist üllatas isegi neid endid."

Sander meenutab huvitavat seika: 90.aastatel mängis ta peaosa ühes Soome mängufilmis, aga kui see lõpuks Eesti teleekraanile jõudis, korraldas ta suure karnevali. "Tegin suure peo linnast väljas - sellepärast, et keegi ei saaks kodus telerit vaadata. Mulle see film ei meeldinud ja mul oli piinlik," ütleb saatejuht. "Seekord aga häbenema ei pea."

Saade täisealistele

Kas on karta, et Sanderi terav must huumor ka seekord kedagi šokeerib?

"Lastesaade see ei ole," ütleb saatejuht. "Kõik ei saa teleris olla poliitiliselt korrektne, tsenseeritud ja nunnutav - täisealisele vaatajale on ka vaja midagi pakkuda." Sander on ise ka saate stsenarist ning ütleb juba ette, et võtab kogu vastutuse oma naljade eest enda kanda. Samas lubab ta, et lapsi ei pea ka magamistuppa ajama, sest midagi hirmsat ekraanil ei toimu.

"Kahtlemata on alati selliseid inimesi, kes kangekaelselt vahivad just seda, mis neile ei meeldi, et seda pärast kiruda," lisab Sander. "Aga ma ei viitsi võtta tõsiselt inimesi, kes kahe tunni jooksul ei suuda telekapuldid kanali vahetuse nuppu leida."