Nagu selgub, on tegemist pooleldi naturaalse ja pooleldi kunstliku puuga.

"Solarise kask on tehtud nii, et looduslikule tüvele on kinnitatud tehisoksad," selgitab kase valmistanud ShiShi disainer Taivo Piller.

Taivo Pilleri sõnul ei saa seda päris puu konserveerimiseks nimetada, kuid tegemist on millegi sarnasega.

"Konserveerimise puhul lõigatakse oksad küljest, töödeldakse glütseriiniga ja kinnitatakse oksad puule tagasi," kirjeldab disainer konserveerimise protsessi.

"Glütseriiniga töötlemisel muutub aga taime värvus pruunikaks ja lehti uuesti loomulikku tooni roheliseks saada ei ole kuigi lihtne. Konserveeritud puud on just värvuselt tihti ebaloomulikud. Olen seda meelt, et hea kvaliteediga kunstoksaga saab loomulikuma tulemuse."

Täpselt nii saigi tehtud ka Solarise keskuses asuva kasega. Naturaalne on puu võra, mis on toodud Kõmsilt, Virtsu lähedalt. Kõik peenemad oksad, mis on kinnitatud looduslikule võrale, on looduse jäljendus ehk siis tehismaterjalist. Päris ühekaupa lehti puule õnneks lisama ei pidanud, seda tehti väikeste okstekaupa, mis olid spetsiaalselt selle puu jaoks valmistatud.

"Tänapäeval suudetakse loodust nii hästi jäljendada, et tihti ei saa ka katsudes enam aru, kas tegu on päris või tehistaimega," räägib Taivo Piller. Kunsttaimedel, mida müüakse tavaliselt erinevate supermarketite riiulitel, ei ole eelneva jutuga muidugi midagi pistmist.

Idee, selline puu keskuse aatriumi "kasvama" panna tuli Solarise sisekujundajalt John Creggilt. Kuigi ShiShi on varemgi Eestis sarnast tehnoloogiat kasutanud, on kasepuu senini nende kõige suurem sellelaadne projekt.

Vaata videot!