Auhinnamängus läheb osalejatel seekord suurt kopsumahtu vaja, sest võitja on see, kes vee all kõige kauem hinge kinni suudab hoida. Naised ja mehed võistlevad eraldi. Üsna kiiresti selgub naiste võitja, kelleks osutub Kristine, kuid meeste võiduga on keerulisem. Lätlane Andris himustab nii hirmsasti mängu võita, et paneb sellega ohtu oma tervise. Nimelt kaotab ta vees hinge kinni hoides peaaegu et teadvuse ning teistel Robinsonidel tuleb ta veest välja aidata.

Kohale rutanud arst kontrollib Andrise kopsusid ning küsib enesetunde järgi. Kuna kõik tundub korras olevat, lubatakse Andris finaali, kus võistlema peab taas vee all. Seekord tuleb vee all erinevatest tükkidest Robinsoni kolmnurk kokku panna. Kuna Andrise tervis ikka ei pea teistkordset vee all olemist vastu, võidab finaalis Kristine.

Seekordne eriline auhind paneb aga Kristine sügavalt järele mõtlema. Nimelt peab ta valima kahe auhinna vahel — võtta 1000 Eurot ning samal päeval koju sõita või saada Saare Kojas hääletamiseks üks lisahääl. Valik on Kristine jaoks väga raske ning tal läheb otsustamiseks hulk aega. Lõpuks otsustab ta ikka saarele jääda ning teiste Robinsonide juurde tagasi jõudes tervitavad teised teda sellise otsuse eest rõõmsalt.

Robinsonide mäng nõuab seekord suurt jõudu. Robinsonid peavad ronima kõrgele palmi otsa ning käte ja jalgade palmide ümbert kinni hoides püsima seal võimalikult kaua. Loomulikult on Ugne ja Kristine need, kes esimestena palmi otsast alla potsatavad. Eelviimasena kukub palmi otsast alla Ranno ja võitjaks tuleb Rimas.

Kuna Ranno ei võitnud, jääb ta ilma oma häälest Saare Kojas, s.t. ta ei saa kellegi vastu hääletada. Samas ei saa ka teda keegi välja hääletada. Kuna Rimasel on immuunsus, siis ka tema jääb kindlalt saarele. Kristinel on aga õigus hääletada koguni kahe inimese vastu. Lahkujaks osutub Andris.

See hääletamine on viimane, mis toimub keset dzhunglit Saare Kojas. Andris koju saadetud, suunduvad kõik Robinsonid kohe edasi järgnevale mängule, millega selguvad kaks ülejäänud finalisti. Kes on Ranno konkurendid viimases saates?

-----
Kommentaaride eest saavad auhinnad:
marypoppins@ — TV3 särk
tinita@ — TV3 särk
Vaataja, preeria@ — TV3 särk
Veigo — TV3 mobiilitool
lumihelbeke@ — TV3 mobiilitool
Tomk— TV3 mobiilitool