Viivika on hariduselt muusikaõpetaja. Omal ajal suunati ta Meremäele tööle. Algul oli plaanis oma aeg ära olla ja kodukanti tagasi minna, kuid enne tuli armastus peale ja nõnda Viivika Setomaale jäigi.

Abikaasa Reinuga on Viivikal 3 tubli poega. Vabal ajal tegeleb naine oma ihu ja hinge harimisega – teeb tervisesporti ja loeb raamatuid.

Viivika retseptid:

Esimene eelroog: Tomati amps

Vaja läheb:
20%-st hapukoort
marineeritud kirsstomateid
porrulauku
küüslauku
soola

Valmistamine:
Sega hapukoore sisse hakitud küüslauk ja sool ning lase mõni aeg seista. Lõika porrulauk seibideks. Pane maitsestatud hapukoor taldrikule või kaussi, aseta koore sisse kirsstomatid ja kaunista eelroog hakitud porrulauguga.

Teine eelroog: Jahused lühikese leemega kartulid

Vaja läheb:
kartuleid
vett
lihakonservi
erinevaid maitseaineid/supirohelist

Valmistamine:
Lõika kartul natuke suuremateks kuubikuteks ning pane vähese külma veega keema. Keeda kartul peaaegu pehmeks. Lisa potti lihakonserv ja omal valikul maitseained/supirohelist. Laste roal enne serveerimist seista, et maitsed jõuaksid seguneda.

Pearoog: Ahjupada köögiviljadega

Vaja läheb:
metssea ribi ja liha
porgandeid
nuikapsast
soola
ulukiliha maitseaine
kartulit

Valmistamine:
Maitsesta metssealiha soola, pipra ja Pihkva turult ostetud ulukiliha maitseainega. Lase ahjupotis seista. Enne liha ahju panemist lisa ahjupotti vesi (nii palju, et vesi katab liha üleni). Puhasta porgandid ja nuikapsad. Mingil ajahetkel/enne valmimist lisa ahjupotti ka porgandid ja nuikapsas. Enne lõplikku valmimist lisatakse ahjupotti 35% rõõsk koor ja 100% (kui on) või ja ahjupotis vähese veega küpsetatud kartul.

Magustoit: Kihiline magustoit riivleivast ja vahukoorest

Vaja läheb:
rukkijahu röstleiba
35% rõõska koort
tuhksuhkrut
fariinisuhkrut
ploomimoosi
kirsikompotti

Valmistamine:
Purusta röstleiva viilud köögikombainis. Pruunista riivitud leib pannil koos fariinisuhkruga. Laste riivleival seista, sest leib läheb seismisega krõbedaks. Vahusta vahukoor köögikombainis. Ained asetatakse pokaali kihiti: ploomimoos – riivitud leib – vahukoor – ploomimoos – riivitud leib – vahukoor – kaunistuseks mõned kirsid.