Eliisi pakutav toiduvalik oli pigem kergemapoolne ehk rasvaseid lisakilosid mitte tekitav.

Eliisi retseptid:

Esimene eelroog: Quiche

Vaja läheb:

Muretaigen
Täidiseks:
3 tk kanamuna
2.5 dl vahukoor
2.5 dl kohvikoor
0.5 tl sool
Must pipar
0.5 tl jahvatatud muskaatpähklit
150 g peekon

Valmistamine:
Pane ahi eelsoojenema 225 kraadi juurde. Rulli kergelt jahusel laual tainas ümmarguseks plaadiks (Ø 25 cm, paksus ½ cm). Tõsta tainas ettevaatlikult rulli ümber kerituna pirukavormi(Ø 23 cm). Suru tainas vormi ja jälgi, et servad oleksid korralikult kaetud. Kui taina servad ulatuvad üle vormi serva, lõika üleliigne tainas ära. Aseta taina peale foolium (sellise arvestusega, et foolium kataks kogu tainast ja servad oleks üle) ning selle peale kuivatatud herned või oad. Tainale asetatud raskus aitab hoida selle vormi. Küpseta tainapõhja ahju keskosas umbes 12-15 minutit või kuni tainas on muutunud kõvemaks, kuid mitte niipalju, et tainas muudaks värvi. Tõsta foolium ja kuivained taina põhjalt ära ning jätka põhja küpsetamist veel umbes 5 minutit või senikaua, kuni see omandab pisut värvi.
Keera ahju temperatuur 200 kraadi juurde. Löö kaussi kanamunad ja vispelda need kahvliga kergelt läbi. Lisa koored, sool, pipar ja muskaatpähkel. Sega ühtlaseks massiks. Lõika peekon väikesteks tükkideks ja jaga need ühtlaselt tainapõhjale. Kalla peale muna-kooresegu. Tõsta pirukas uuesti ahju keskmisele kõrgusele ja küpseta umbes 25-30 minutit veel või senikaua, kuni täidis on hüübinud ja omandanud kauni värvi. Enne serveerimist lase pirukal järelvalmida. Serveeri koos rohelise salatiga.
PS! Piruka täidiseid võid ümber kombineerida ja asendada. Peekoni võid asendada keedusingiga, seentega või köögiviljadega. Suure piruka asemel võid küpsetada mitmeid väikesi (antud kogusest saad 4-6 väiksemat pirukat).

Teine eelroog: Juustusupp

Vaja läheb:

1 pk piima
2 pk tavalist merevaiku
2 kanapuljongikuubik
2 spl pestot
2 tomatit
punane sibul

Valmistamine: Lase piim keema. Siis pane kuumus väiksemaks ning lisa puljongikuubikud. Kui puljongikuubikud on lahustunud, siis lisa supile lusikate kaupa merevaiku ning pestot. Haki tomatid ja sibul ning lisa lõpus supile. Serveeri.

Pearoog: Pidulik lõhepraad, lisandiks pähkline rukolasalat

Lõhepraad
Vaja läheb:
1 kg lõhefileed
4 tl soola
1 tl musta pipart
100 g parmesani juustu
2 väikest purki ananassi konservi
Valmistamine: Pane lõhefilee võitatud ahjuvormi, maitsesta soola ja pipraga. Lisa ananass, pane ahju. Natukese aja pärast lisa juust. Küpseb ca 20 min.

Pähkline rukolasalat
Vaja läheb:
1,5 dl jämedalt hakitud soolamandleid või pähkleid
2 potti rukola salatit
250 g maheda maitselist juust(mozzarella või pehme feta)
soola-pipart

Kaste
2 sl veiniäädikat
1-2 sl mett
¾ dl oliivõli
2 sl hakitud soolamadleid
soola, pipart

Valmistamine: Jaota salat, juust ja pähklid kaussi. Klopi kastme ained ühtlaseks kastmeks ja lisa salatile.

Magustoit: Ploomi hõrgutis toscalaastudega

Vaja läheb:
Tosca laastud:
100 g võid
2 dl suhkrut
2,5 dl madlilaaste
1 dl kaerahelbeid

Vaht:
1 laimi mahl
0,5 dl+2 sl shkrut
3 dl vahukoort
250 g ricottat
1,5 l ploome

Valmistamine: Valmista tosca laastud. Sulata või, sega hulka suhkur, lisa mandlilaastud ja kaerahelbed. Määri segu õhukeselt küpsetuspaberile, küpseta 180 kraadises ahjus 10-12 min. Jahuta ja murra tükkideks.Sega kohupiima hulka laimimahl, suhkur ja vahustatud koor. Tõsta kreem kihiti kaussi, lisa sektoriteks lõigatud maasikad ja toscalaastud ning serveeri.