Peeter Reemanni Sepikoda asub Võrumaal Sepa talus. Peetri sepikojas masstoodangut ei tehta - valmivad vaid tellimuspõhised tarbe– ja kunstsepised. Sepa talu tegeleb ühtlasi ka turismindusega.

Looduskaunis kohas saab pidu pidada, saunas käia ja ööbida. Peale turistide elavad Sepa talus veel Peetri kaunis kaasa Ülle ja nende tütred Emma ja Eva.
Vabal ajal võib Peetrit näha ringi kihutamas ATV-ga – see on riistapuu, kuhu naisperet kaasa ei võeta.

Peetri retseptid:

Esimene eelroog: Sepa talu leib küüslaugumäärdega

Vaja läheb:
Leib:
juuretist
1,5 l sooja vett
1-1,2 kg rukkijahu
300 g graham nisujahu
4 tl meresoola
250 g fariinsuhkrut
seesamiseemneid
kõrvitsaseemneid
päevalilleseemneid
Määre:
toorjuust
majonees
hapukoor
küüslauk

Valmistamine:
1. päev: Pane juuretis suuremasse anumasse ning kalla peale soe vesi. Sega juuretisele rukkijahu. Tõsta anum sooja kohta (väga hästi sobib soojustusega vannitoa põrand). Kata anum rätikuga.
2.päev: Sega taignale erinevad seemned, sool ja fariinsuhkur. Viimasena sega taignale nisujahu. Jaga taigen leivavormidesse ning tõsta tagasi sooja. Kata vormid rätikuga. Lase leival paar tundi kerkida. Küpseta leivad 200 kraadi juures 50 minutit. Paku leiba (toorjuustust, majoneesist, hapukoorest ja küüslaugust kokku segatud) küüslaugumäärdega.

Teine eelroog: Sametine seenesupp

Vaja läheb:
400 g seeni (šampinjonid, austerservikud või puravikud)
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 sl võid
1 l vett
6 viilu koorikuga röstsai
1 seene puljongikuubikut (puravike puhul pole seda vaja)
2 dl 10% rõõska koort
soola
valget pipart

Valmistamine:
Tükelda seened, koori ja peenesta sibul ning küüslauk. Kuumuta paksupõhjalises kastrulis või, pane sinna tükeldatud seened, sibul ja küüslauk ning kuumuta tasasel tulel kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud. Lisa potti kuum vesi, saiaviilud, puljongikuubik ja maitseained, hauta tasasel tulel 10 minutit ning eemalda tulelt. Püreesta supp saumikseriga. Lisa potti kohvikoor, kuumuta supp uuesti keemiseni ning maitsesta soola ja pipraga.

Pearoog: Metsanotsu ahjupada

Vaja läheb:
1 kg pehmet metssealiha
300 g suitsupeekonit
2 sibulat
2 porgandit
200 g metsaseeni
200 ml 35% rõõska koort
võid
puljongit
sinepit
soola
purustatud musta pipart
tüümiani

Valmistamine:
Puhasta liha kelmetest ja lõika paari cm läbimõõduga ribadeks, pruunista võis ja pane paksupõhjalisse ahjupotti. Maitsesta liha soola, pipra ja sinepiga. Tükelda ka peekon, porgand ja sibul ning lisa potti, vala peale puljong, nii et liha oleks puljongiga kaetud. Seejärel pane liha 200 kraadisesse ahju hauduma. Umbes tunni aja pärast, kui liha on peaaegu pehme, lisa seened ja maitsesta tüümianiga. Tõsta roog u 15 minutiks tagasi ahju, seejärel lisa vahukoor ja pane u 5-7 minutiks ahju. Serveeri metsanotsu koos ahjukartuli ja värske salatiga.

Magustoit: Küpsetatud banaanid

Vaja läheb:
5 tk banaani
šokolaadiplombiiri
konjakit

Valmistamine:
Küpseta banaanid koos koorega ahjus 200 kraadi juures kuni koor on tõmbunud mustaks. Lõika koor pealt lahti ja piserda üle konjakiga. Serveeri ahjubanaanid koos šokolaadiplombiiriga.