Tallinnas kõlab jazz igal sammul. Pühapäeval, 21. aprillil esinevad vanalinna põnevates paikades seitsmel tasuta kontserdil poeedid ja muusikud üheskoos. Linlased saavad prii sissepääsuga nautida sel päeval kontserti Merepaviljonis, kus kõlavad ansambli Collage säravad rahvalauluseaded Viljandi noorte esituses. Festivalinädalal saab tasuta osa ka Lõunakontsertidest Kai kohvikus ja NO99 Jazziklubis. EMT Live äpi kaudu saab komponeerida endale meelepärase Jazzkaare kava, mis vajalikul hetkel end meelde tuletab.

Festivali koduks on Admiraliteedi basseini ääres asuv Merepaviljon, mille ehitus on lõpukorral ja puudu on veel mitme tonni jagu heli- ja valgustehnikat, mille festivali produktsioonipartner RGB Baltic paigaldab. Istekohti on siin kaheksasajale kuulajale, klubiformaadis mahutab paviljon rohkem kui tuhat külastajat.

Muusikasõbrad on festivali kavast juba üles leidnud oma lemmikud – inglise noore souljazzi staari Zara McFarlane’i ja USA popjazzi särava tähe Gregory Porteri kontsertidele on müügil veel viimased piletid. Instrumentalistidest on kuulajate lemmikud festivali peaesinejad saksofonilegend Charles Lloyd ja särav jaapani klaverivirtuoos 33-aastane Yamaha artist Hiromi. Kuna Eestis pole täispikka Yamaha kontsertklaverit CFX, mis on eriti mahlaka kõlaga, siis tuuakse see spetsiaalselt vaid Hiromi kontserdiks Saksamaalt. Karismaatiline kollektiiv Hildegard Lernt Fliegen rakendab oma kontserdil hulga põnevaid instrumente, teiste seas lähevad käiku ka marimba ja ka trükimasin. Vokaaljazzi kõrgpilotaazi klubiformaadis pakub USA septett Naturally 7. Kuulsaim klubistaar Jazzkaarel on USA laulja, DJ ja multiinstrumentalist Dwele oma ansambliga.

Instrumentalistidest on sel Jazzkaarel kõige suurem tipp-pianistide konsentratsioon: lummavad prantsuse virtuoosid nagu Bojan Z ja Andy Emler, lisaks Jason Moran, Nils Frahm ning meie Kristjan Randalu ja Taavi Kerikmäe. Kõige rohkem kontserte – tervelt seitse, annab festivali raames oma uue albumi „Esmahetked“ kavaga lauljatar Hedvig Hanson. Teisel kohal on nelja kontserdiga noor bassikitarrist Mai Agan, kes esitleb oma debüütalbumit „Luv“. Välisartistidest annab viis kontserti kitarritrio Balkan Strings.

Tallinna kõrval on kõige jazzilembesem linn Viljandi, kus festivali Jazzkaareke raames toimub seitse kontserti, neist tervelt viis välisansamblitelt. Tartu saab Jazzkaarest osa viie kontserdiga.

Jazzkaare kuldsponsor on Danske Bank, mille klientidele on kõik festivali piletid saadaval 20% allahindlusega! Festivali peasponsorid on Eesti Päevaleht, ERGO ja Kafo, aastasponsorid My City Hotel, Tallink, Aktaprint, United Motors ning Merepaviljoni partnerid Prike, RGB ja Tallinna Sadam. Festivalile aitavad kaasa lennupartner Lufthansa, kohvikupartner Reval Cafe, EMT, Hansabuss, Eesti Loots, Hennessy ja Kodupaber. Festivali toetavad Tallinna linn, Kultuurkapital, Kultuuriministeerium, välisinstitutsioonidest Ameerika Suursaatkond, Austria Saatkond ja Prantsuse Kultuuriinstituut ning mitmed linnad.

Jazzkaarel teevad olulist tööd ligi sada vabatahtlikku, kes aitavad korraldada, kirjutada, pildistada!

Piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja internetis. Charles Lloydi kontserdi piletid on saadaval ka Ticketpro müügikohtades ja internetis. Piletid on müügil ka kontserdikohtades.
Vaata ka www.jazzkaar.ee

Galerii Merepaviljoni ehitusest asub SIIN !