“Välismaal on see tavalisem, siin mitte eriti. Mõnda muusikakirjutajat tunnen ma näiteks 10 aastat, mõnda vähemalt 6-7 aastat ja pole nendega veel isegi ühe laua taha sattunud,” arutles ta, lisades juurde, et paaripäevane ühistegevus andis talle laulukirjutajana palju juurde.

Et loomeprotsess läheks ladusamalt, andsid korraldajad muusikutele ette kaks artisti, kellele lugusid võiks kirjutada ning Stig võitis küll jackpoti — nii Jüri Pootsmannile kui Karl-Erik Taukarile on ta juba edukaid hitte kirjutanud ja tunneb nende isikuomadusi väga hästi. “Üks on rahulik ja teine mässaja,” võttis ta asja lühidalt kokku.

Tollest rahulikumast rääkides venib Stigi nägu aga naerule — Jüril ja temal ongi hetkel rahulikud ajad, kuna Eurovisioni nimel peavad praegu rohkem vaeva nägema Mart Normet ja René Vilbre, kes tegelevad etteaste visuaalse poolega. “Kellel on palju tegemist ja kellel vähem,” kirjeldas ta.

Kas laululaagris kirjutatud loos ka laiema publikuni jõuavad? Seda näitab aeg. Hetkel jäävad need veel saladuskatte varju…