Eurovisioni finaal on Aserbaidžaani pealinnas Bakuus küll kahe nädala pärast, kuid põhjalikud ettevalmistused on täies hoos. Esimesed proovid algavad juba homme. Delfi töötaja jõudis peopaika täna ning nentis esimese hooga, et ilm on väga niiske ja palav.

Eurovisioni jaoks Bakuu Rahvuslipu väljaku lähedale ehitatud 23 000 istekohaga kontserdikompleksis Cristal Hall toimetavad peamiselt sakslased, kes lubavad, et telepildis ootavad vaatajaid seninägematud üllatused. Üheks neist on kuue meetri kõrguselt sekundiga alla kukkuv kaamera, mille eest pressitöötajaid hoiatati, kuna nende alla sattuda oleks ohtlik.

Kristallhalli juures tehakse viimaseid ettevalmistusi: plaaditakse kõnniteid, värvitakse ja viimistletakse veel viimaseid pindasid. Halli sisse pääsemiseks tuleb läbida kohati väga range kontroll. "Pressikeskusesse saamiseks tuli meil läbida kaks lennujaamataolist kontrolli," nentis Delfi fotograaf Andres Putting.

Linnas on palju tolmu ning käib aktiivne ehitamine. Kohalikega saab suhelda vene keeles ning ringi liigub ohtralt väga abivalmis inimesi. Kui Bakuud hinnaklassi poolest võrrelda soovida, siis teadmiseks, et bensiiniliiter maksab seal umbes 50 senti ja tee kohvikus kaks eurot.

Hall aga lõhnab värske spordisaali järele ning valmis pressikeskuses on laudadel tuliuued sülearvutid. Kõik tegemised mängitakse hoolega läbi, nii tehti ka tõsine mängupressikonverents. Saalis olid kohal vabatahtlikud, inimestel paluti esitada küsimusi ja kaameradki töötasid.

Eurovisioni poolfinaalide ja finaali tootmiseks on praegu Delfi töötaja hinnangul toimetamas sadu kui mitte tuhatkond inimest. Saalis ootavad eriti tähtsaid inimesi juba valged diivanid ja söök-jook korraldajate jaoks on välja pandud tõeliselt uhkelt.