Getter Jaani ja Hanna Martinson esitasid näosaate finaalis USA hip-hop trio Salt-N-Pepa hitti "Push It", autentsema välimuse saavutamiseks olid artistide näod kaetud tumeda grimmiga. Valge nahaga inimese näo muutmist grimmi abil tumedamaks nimetatakse terminiga blackface, seda peetakse lääneriikides äärmiselt solvavaks.

Getter Jaani laadis oma Instagrami kontole kolm fotot, mis olid kõik tehtud näosaate finaalis. Sinna hakkasid üsna kiiresti kogunema maruvihased valdavalt inglise keeles kirjutatud kommentaarid, mis kõik Jaani käitumist hukka mõistsid. Täna hommikul eemaldati poleemikat tekitanud fotod Getter Jaani Instagrami kontolt.



"Tõsi, Eesti on omadega metsas," leidis üks.

"See on rõve, see ei ole okei," lisas teine.

"Kes oleks arvanud, et naine keda ma tõesti nooremana fännasin teeb blackface-i. Kurb," oli üks eestlane pettunud.

"Kuidas inimesed üldse saavad endiselt midagi sellist teha ja siis veel sellega sotsiaalmeedias eputada," kommenteeris üks kasutaja Getteri fotot.

"Nad ei ole ainukesed, kes nii on selles saates teinud. See on juba kuus hooaega toimunud ja iga nädal tehakse seda. See on lihtsalt jube," sõnas kolmas.

See on vaid väike valik sadadest kommentaaridest, mis Getteri postituste juurde oli kirjutatud. Foto postitas enda kontole ka 44 000 jälgijaga konto "daily.melanin", seal on see kõigest loetud tundidega kogunud sadu hukkamõistvaid kommentaare.

Getter Jaani oli vastanud ka ühele pettunud fännile. "See oli telesaade "Su nägu kõlab tuttavalt" ja me pidime tegema Salt-N-Pepa laulu "Push it Good"," kirjutas Getter.

Hittsaade "Su nägu kõlab tuttavalt" on oma kuue hooaja jooksul kasutanud grimmi mustanahaliste artistide tõetruuks kehastamiseks korduvalt. Mõni aasta tagasi võttis sel teemal sõna ka Eesti Päevalehe endine muusikatoimetaja Mart Niineste.

"Kuidagi väga ebaviisakalt mõjub saates "Su nägu kõlab tuttavalt" nahavärvi kasutamine kostüümi osana ajal, kui koolikiusamise tasemel rassism on ühiskonda möllama pääsenud. Teist värvi inimeste parodeerimine võimendab rassistlikke stereotüüpe ja muud ei midagi. Sellise järeletegemise kohta öeldakse blackface ja selle traditsioonid ulatuvad tagasi 19. sajandi USA-sse, kus inimeseks peeti ainult valgeid," kirjutas Niineste toona.

Vaata pahameelt tekitanud esinemist uuesti allpool olevast videost!