Läti sõltumatu plaadimärgi ja muusikaklubi I Love You kureeritud festivalilaval on läbi aegade esitletud nii põnevaid tulevikunimesid kui staažikaid alternatiivmuusikuid. Algselt peamiselt Läti muusika tutvustamisele keskendunud lava on aastate jooksul haaret üha laiendanud ning tänavugi saab seal lõunanaabrite kõrval näha-kuulda ka Eesti, Leedu, Rootsi ning Inglismaa artiste.

Lätlasi esindavad tänavu müraroki meistrid Chomsky Chess Club, alternatiivroki veteran Pienvedēja Piedzīvojumi, iroonilise süntpopi duo Tehnikums, psühhedeelse roki bänd The Pink Elephants, kunstpopi artist Mionia, elektroonikaprodutsent Kashuks ning indiroki kooslus Irving Ark. Leedust tuleb Positivusele ka Tallinn Music Weekil esinenud elektroakustiline trubaduur Markas Palubenka, Rootsist folkpopi duo Blue House ja Inglismaalt indiroki bänd Brothers Water.

Uut Eesti muusikat tutvustavad I Love You laval elektropopi projekt NOËP ning indiroki punt The Boondocks.

Algselt bändiga Tenfold Rabbit tuntust kogunud Andres Kõpperi mahedalt tiksuv sooloprojekt NOËP on napilt aastase tegutsemisaja jooksul suutnud võita nii ohtralt fänne kui lepingu Sony Music plaadifirma Rootsi esindusega.

"Ülimeeldiva atmosfääri ning suurepäraste esinejatega Positivus on põhimõtteliselt unistuste muusikafestivali kehastus. Positivuse publik on alati hästi sõbralik, just selline, kellega tahaks oma muusikat jagada. Paar aastat tagasi oli mul au seal koos Tenfold Rabbitiga üles astuda ja see oli väga meeldiv kogemus. Loodan, et tänavusest etteastest kujuneb, tsiteerides Bilbo Bagginsit, "unustamatu õhtu"," ütleb Kõpper.

Nurgeliste helide, ikooniliste rokkstaaripooside ja maailmavallutusplaanidega varustatud noor Pärnu bänd The Boondocks ootab samuti elevusega eelseisvat etteastet: "Positivuse peaesinejad on alati olnud vägevad. Oleme seal tutvunud nii uute põnevate nähtuste kui underground bändidega. Tegu on meie debüüdiga Positivusel – loodame, et meid tomatitega loopima ei hakata."

I Love You lava kuraatoriks on samanimeline kuulus Riia alternatiivmuusika klubi. Just Positivuse festivalil oma lemmikuid esitledes sai klubi asutaja Bruno Roze tõuke luua ka samanimeline plaadileibel: "Alguses oli meie eesmärgiks tutvustada noori Läti artiste, võimaldades neil oma talenti suuremale publikule näidata. Aegade jooksul on kontseptsioon pisut muutunud – esitleme nüüdseks kogu Baltikumi uut muusikat, samuti noppeid kogu maailmast," selgitab Roze. Ühe oma kõigi aegade I Love You lava lemmikesienajana mainib Läti tegijaima plaadifirma esindaja just sealt oma eduteed alustanud Eesti bändi ja ühtlasi leibli üht rahvusvaheliselt edukaimat artisti Ewert and the Two Dragons.

Positivus Festivali I Love You lava esinejate nimestik on täienemas. Praeguseks välja kuulutatud artistid:

Reede, 15. juuli:
The Boondocks (EE)
Chomsky Chess Club (LV)
Tehnikums (LV)
The Pink Elephant (LV)
NOËP (EE)

Laupäev, 16. juuli:
Mionia (LV)
Blue House (SE)
Irving Ark (LV)
Pienvedēja Piedzīvojumi (LV)

Pühapäev, 17. juuli:
Kashuks (LV)
Markas Palubenka (LT)
Brothers Water (UK)

15.-17. juulil Lätis Salacgrivas toimuva muusika- ja kunstifestivali Positivus peaesinejateks on rokilegend Iggy Pop, Briti tähtprodutsent Mark Ronson ja poptäht Ellie Goulding ning prantsuse elektroonilise dreampopi üksus M83. Kümnendat juubelit tähistaval festivalil astuvad üles ka Mercury Rev, Richard Hawley, Grimes, Hot Chip, Charles Bradley, Air, Wolf Alice, Years & Years, John Newman jpt. Festivalil esinejate nimestik on täienemas.

Positivuse piletid on müügil festivali kodulehel www.positivusfestival.com ning Piletilevis. Kolmepäevane pass maksab hetkel 90 € ja kolmepäevane pass telkimisega 98 €.