Tseremoonia kunstiline juht on mainekas Šoti filmilavastaja Danny Boyle, vahendab Huffington Post.

Avatseremoonial on muusikal tähtis koht ja selle teeb peamiselt elektroonikaduo Underworld, kes on Danny Boyle`i filmidele "Trainspotting" ja "Slumdog Millionaire"  teinud filmi soundrackid.

Spekuleeritakse, et avatseremoonia läheb lahti näitleja Daniel Craigi kui James Bondi, eriagent 007 saabumisega langevarjul, mida teeb ilmselt siiski Craigi dublant. Kuninganna Elizabeth II on aga see, kes ametlikult mängud avab.

Muusikat tuleb kindlasti ka The Beatlesi, The Who, The Sex Pistolsi, The Rolling Stonesi, The Jami, Frankie Goes To Hollywoodi, Amy Winehouse ja teiste Briti ikoonide repertuaarist. Tõenäoline avatseremoonia lõpuesineja on Paul McCartney.

Kindlasti võib tseremoonia jooksul trehvata briti ajaloo ja kultuuriga seotud sündmusi ning tegelasi - Mary Poppinsit, Alice Imedemaalt, Peter Paani ja Harry Potteri karaktereid.

Inimesed, kes on saanud osa tseremoonia proovidest, teavad rääkida, et midagi nii võimsat ja ägedat pole nad veel eales näinud.

Kas Pekingi mängude avatseremoonia 2008 trummarit jäävad varju?

Kõik peab kokkuvõttes olema siiski üks suur üllatus. Mitte ainult enam kui 60 000 inimesele, kes on kohal, vaid miljonitele televaatajatele üle maailma.