Tänavatoit on teadupärast uus gurmee ning ka Õllesummer Festivalilt ei puudu lai valik – sel korral on võimalik maitsta käsitööburgereid, falafeleid, kohapeal valmistatud pizzat, pannkooke, taimetoitu ja väikeste pruulikodade toodangut. Tänavatoiduala on välja kasvanud eelmisel festivalil katsetatud n-ö pilootprojektist, kus kaubitsejad ei suutnud külastajate nõudlust täita. Sel aastal ollakse paremini ette valmistunud.

Festivali peakorraldaja Marje Hansar lükkab ümber arvamuse, nagu oleks Õllesummeril vaid šašlõkiputkad. “Vastupidi, head šašlõkki tuleb platsil juba tikutulega taga otsida,” naerab Hansar.

Näiteks tallinlaste seas ülipopulaarse Pelgulinnas asuva Ristikheina kohviku perenaine Meelika Nõmme avaldab oma festivaliplaanid: “Tuleme festivalile kohvikuga, kus külalistel oleks mõnus aega veeta. Pakume oma hitt-toodet gurmee-räimeburgerit, ning uut lemmikut vegeburgerit. Loomulikult ei puudu ka magusam osa. Joogiks pakume Sangriat ning täitsa kohalikku käsitööõlut.”

Festivalil osaleb ka Hõlu pruulikoda, kes tuleb välja täiesti unikaalse õllevalikuga, üks näide sortimendist on Belgia ale-õlu eestipärase rukki aktsendiga. Dan Thaler, üks HÕLU omanikke peab festivali initsiatiivi tänavatoidu ja käsitööõllekultuuri tutvustamiseks tänuväärseks. Põlise newyorklasena igatseb ta head streetfood’i, samas tunneb rõõmu, et väga häid tegijaid on Eestisse palju juurde tulnud. Kindlasti näeb osa neist ja festivalil.

Tänavatoiduala laienduseks on lõõgastumise piirkond, n-ö roheala, kus on võimalik lauamänge mängida, raamatuid lugeda, massaaži nautida ning lamamistoolidel pikutada.

Loomulikult ei puudu uuelt festivalialalt ka kvaliteetne muusikaline programm. Esmakordselt on tänavatoidualal oma lava, Saku Läte Suvelava, kus esinevad pisut alternatiivsemad artistid. Neljal päeval astuvad üles I Wear*Experiment, Robin Juhkental, Senor Marküssen, Epp Kõiv, Svjata Vatra, Würffel, Frankie Animal, Taavi Peterson, Kali Briis. Samuti toimub populaarse pidudesarja Ennu Ratas erisündmus.

Lisaks peaesinejatele The Prodigy ja John Newman astub lavale üle 100 Eesti artisti kümnel laval. 23ndat korda toimuv Õllesummer Festival leiab aset 6.-9. juulil Tallinna Lauluväljakul ning päevapileti hind eelmüügist on 15 eurot ning passi hind 35 eurot. Piletid saadaval Piletilevis.