Jõudsin kohale umbes kümme minutit enne algust. Üritus oli kokku toonud täismaja, mistõttu istekoha leidmisega oli tükk tegemist. Poleks uskunudki, et eestlaste huvi sellise alternatiivse spordiala vastu nii suur on. Samas oli tegu esmakordse FMX
show
ga Eestis, kus paljud nimekad tegelased kohal olid.

Alustati introga, kus tutvustati ükshaaval sõitjaid ning lasti neil oma esimene avahüpe teha. Seejärel algas võistlus. Soojenduseks tehti lihtsamaid trikke, mis siiski tavavaatajale üpris imetlusväärsed tundusid. Mida edasi, seda keerulisemaks läksid trikid.

Teine võistlus oli mees mehe vastu ning võitjad läksid omakorda kokku, kuni lõpuks jäi finaali ainult kaks võistlejat. Selle võistluse teises pooles hakkasid tõsised trikid lendama. Näiteks backflip — tagurpidisalto, heelclicker — mees lööb üle lenksude oma kannad kokku, nothing — mees ei hoiagi hüppe ajal tsiklist kinni, vaid lendab paralleelselt selle kohal, ning kindlasti palju muud, mis suurt aplausi väärisid.

Tegelikult oli tegemist ikkagi eelkõige showesinemisega, mitte võistlusega, mistõttu ei hakatud liigraskete trikkidega riskima. Show toimus võistlusvormis seetõttu, et rahval huvitavam oleks ning et poleks lihtsalt läbisegi suvalist hüppamist.

See, mis seal näha oli, ei ole aga võrreldavgi sellega, mis tõimub X-gamesidel ja Gravity gamesidel ehk ekstreemspordi maailmameistrivõistlustel. Samuti polnud Saku Suurhall kõige sobivam koht sellise ürituse jaoks. Algselt oli plaanitud ehitada kaks hüpet, aga kuna ruumi oli liiga vähe, siis tehti ainult üks. Samas jäi ka see veidikene väikseks ning nii ei saanud mehed endast maksimumi anda. Natukene ebameeldiv oli ka heitgaaside hais, mis kahe tunni jooksul sinna kogunes. Ideaalne oleks olnud korraldada see üritus suvel, vabas õhus ilma mingisuguste piiranguteta.

Vaatamata nendele väikestele miinustele jäin ma üritusega väga rahule. Show oli täpselt õige pikkusega, mistõttu ei jõudnud sellest ära tüdineda ning esitlusvorm oli samuti hästi läbi mõeldud. Ootan pikisilmi, et ka edaspidi Eestis selliseid üritusi korraldatakse, sest mina olen kindlasti kohal.