Enda sõnul ootab ta minekut igal aastal huviga: "Mõte on selles, et saan igapäevasest tööst välja. Tore on kui vahepeal saab eemale - teistsugust õhku hingata, teistsuguseid inimesi."

Mida prognoosib Reikop selleks aastaks? Esikolmik on tema ja sõprade arvates Norra, Rootsi, Eesti. "Nende vahel läheb jagamisele," on ta veendunud, ent lisab ka, et tagantpoolt võib tulla ka üllataja esikolmikusse.

Aga mida ta pelgab ja mida naudib nende lähetuste jooksul? "Ma naudin isegi seda, et jälle on nad tulnud nende ilgete lauludega. Mitte kõik pole viletsad, aga palju on sellist jama, et ei suuda uskuda, et riigid on mõne sellise laulu valinud," leiab ta kõrvukriipivas kultuuride esinevuses isegi midagi toredat alati.

R2s kõlavaid Juure ja Kivirähu alternatiivseid kommentaare kuulis ta Välba saates esmakordselt. Ta leidis, et need on toredad neile, kes irooniaga üritusse suhtuvad: "Ma ei saaks teles sellist pada ajada, aga me mõlemad oleme omal kohal."

Kui Välba palus Reikopil meenutada 17 aasta eredaimat käiku, siis meenus Markol aasta, mil ta oma vastvõetud koeragi võitja järgi nimetas: Dana International.Jõledaimat mälestust ajusoppidest kaevates ei saanud aga Reikop üle Hispaania 2008. aasta laulust, mida ta enda sõnul iga kord saalis suu lahti proovide ajal uskumatusega vaatas.
Lubame sinulgi nüüd seda "nautida".