Saatest “Kaks takti ette” tuule tiibadesse saanud Iiris tutvustas end laiemale avalikkusele 2008. aasta Eurolaulul, kus ta pälvis koos Dave Bentoniga lauldud looga “Ice-cold Story” teise koha. Tänavu on temaga kambas Agoh ehk produtsent Ago Teppand, kellega koostöös sündinud “Astronaut” jäi 2010. aasta Eesti Laulul neljandaks. 2016. aasta Eesti Laulul andis Iiris ka oma panuse Cartooni loole “Immortality”, mis jäi võistlusel kolmandaks.

“Esimene kord, kui ma seal Eurolaulul käisin, siis oli see rohkem nagu selline kaasa minemine,” meenutas Iiris Eesti Laulu veebisaates Mai Pallingule antud intervjuus. Lauljatari sõnul olid kõik tema ümber toona veendunud, et Iirise ja Dave Bentoni lugu paneb võistluse kinni, ent Kreisiraadio kamp oli teistsugusel arvamusel: “Nad ütlesid, et ma ei võida ning ma arvasin ka, et ma ei võida ja ei võitnudki.”

Teisel korral tundis enda kirjutatud looga võistlustulle astunud Iiris aga suuremat vastutust: “Siis sai kõik sõbrannad kokku aetud ning mõtlesime, et kui me teeme Eesti Laulu ja Eurovisionit, siis paneme täiega — värvid, sädelus, tants ja koreograafia.”

Seda, mis nüüd saama hakkab, ta veel öelda ei oska. Iiris soovis algselt tulla Eesti Laulule hoopis teise palaga, kuid paraku oli ta seda juba korra kevadel toimunud Tallin Music Weekil esitanud, mistõttu ei saanud ta seda sügisel enam konkursile esitada. "Tol hetkel, kui ma seda esitasin, siis mul oli selline tunne, et ma ei peaks seda esitama, aga ma ei saanud aru miks. Tol hetkel ei olnud mul plaani Eesti Laulule tulla," rääkis Iiris.

Hetkel elab Iiris Londonis ja otseselt plaani Eestisse tagasi tal pole. "Ma arvan, et muusikat saad sa teha igal pool. Vahet pole, kus sa oled, kui sul on head inimesed juures ja kui sul on tahtmist teha," ütleb Iiris. "Mulle meeldib mõlemas kohal olla. Mulle meeldib, et ma olen nii siin kui ka seal."

Kuula Iirise ja Agoh võistluspala: