“Me laulame sellest tundest, kui sa oled mõne armsa inimese peale solvunud või pahane ja sees kisub kõik kokku. Selline külm tunne on ja samas ei taha üldse pahane olla,” kirjeldas Aile Eesti Laul 2018 maratonsaates Mai Pallingule antud intervjuus oma võistluspalast nimega "Külm".

Vaatajad mäletavad ilmselt Ailet juba eelmisest Eesti Laulust, kus lauljatar astus üles ansambliga Antsud. Kui nüüd on tal külm, siis möödunud korral panid nad Antsudega ETV stuudios vihma kallama. “Eesti muusikuid ja heliloojaid on üldiselt alati inspireerinud loodus ja loodusnähtuseks see kliima on. Antsudel on ka lugu “Päike” olemas — soovime, et suvel oleks päike ja talvel oleks ilus külm,” seletas Aile, miks nende loomingus on läbimaks teemaks kliima ja loodus. “Me oleme Elisega mõlemad loodusarmastajad ja ilmselt sellega meil see seotud on.”

Elis ja Aile said tuttavaks möödunud Eesti Laulu poolfinaali salvestusel: “Käisime tükkaega üksteisest mööda. tegelikult ma varem isegi teadsin Elist, aga ametlikult me tuttavat ei olnud,” meenutas Aile.“Lõpuks kohviaparaadi taga ma mõtlesin, et kaua me käime nagu kassid ümber palava pudru ja ma tutvustasin ennast — nii see läks ja me otsustasime seal samas, et me teeme selleks aastaks koos loo.” Sellest ühise loo mõttest sündis ka uus ansambel.

Kuula Etnopatsy võistluspala: