Nelja tegevusaasta jooksul on Kumu kunstimuuseumi külastanud kokku 650 000 inimest. "Meil on põhjust rahul olla. Stabiilsena püsinud külastajate arv on märk sellest, et Kumul on välja kujunenud kohalik publik ning muuseum pakub jätkuvalt huvi ka turistidele. Töötame ka edaspidi selle nimel, et pakkuda vaatamisväärset erinevatele sihtrühmadele," räägib Kumu direktor Anu Liivak.

Sünnipäevaks ilmub uuendatud kordustrükina populaarne Kumu raamat, mis annab ülevaate muuseumi tegevuse eri tahkudest.

Kumu sünnipäeval on külastajad oodatud osa saama hasartsest ja harivast „popp-peatuste” programmist, mis toimub näitustel „HARRO! Soome popkunsti klassik”, „POPkunst Forever!” ja püsinäituse „Rasked valikud” popisaalis kahel korral, algusega kell 13.00 ja 15.00 paralleelselt nii eesti kui ka vene keeles. Samal ajal töötab hariduskeskuse ruumides popiteemaline avatud ateljee ning vaid üheks päevaks avatakse Kumu fuajees installatsioon „Lilled Kumule”.

Kumu auditooriumis linastub kell 18.00 Kumu Dokumentaali raames neli filmi, sissepääs tasuta.

2006. aastal avatud Kumu on kaasaegne multifunktsionaalnekunstimuuseum, kus lisaks aktiivsele näitusetegevusele tegutsebmultifunktsionaalne auditoorium ja kunstiõppe programme koordineerivhariduskeskus. Kumu püsiekspositsioon annab ülevaate Eesti kunstistalates 18. sajandi algusest ning vahetuvate näituste programm esitlebEesti ja rahvusvahelist kunsti eri ajaperioodidest. 2008. aastal pälvisKumu parima Euroopa muuseumi tiitli.