Solaris Kinos linastub täna kell 17:00 EurAsia võistlusprogrammis võistlev poolaka Piotr Trzaskalski film, road-movie’lik "Minu ratas".

Filmi juhatab sisse kaasprodutsent Marta Plucinska, külalist on tervitamas Poola Vabariigi suursaadik Grzegorz M. Poznanski. Vaatajad on oodatud seansi eel kell 16:30 saali juurde, et apelsinirataste ja veiniga tähistada filmi esimest linastust PÖFFil ning filmi kaasprodutsendi kohalviibimist.

Nii nagu kogu maailma jaoks, on ka PÖFFil Kreeka tänavu fookuses, seda küll filmimaailma osas. Kell 19:00 kinos Artis linastuva filmi “Ajaline ja ajatu” eel kohtub publikuga helilooja Eleni Karaindrou, kes on helindanud suurema osa tänavuse PÖFFi elutööpreemia laureaadi Theo Angelopoulose filmidest.

Karaindrou astub üles ka reedel, 23. novembril kl 19:00 Estonia kontserdisaalis toimuval filmimuusika kontserdil, mida dirigeerib Tõnu Kaljuste, et musitseerida üheskoos Vangelis Christopoulose (oboe), Aristotelis Dimitriadise (mandoliin) ja Larysa Zhykharevaga (akordion).

Ateenas sündinud ja Stavrakose filmikoolis õppinud Yorgos Gikapeppas esitleb täna 21:00 kinos Sõprus oma debüütfilmi "Laste linn". Mitmest osast koosnev film jutustab laste tulekust nelja armastajapaari näitel, kelle elu rasedus pea peale pöörab. Linateose keskmes on kriisis vaevlev Ateena ning emad, isad ja lapsed, kes selle kõige keskel hakkama proovivad saada.