1993. aastal toimus vastuvõtt esimest korda, pidu peeti Estonia kontserdisaalis ja oli tagasihoidlik nagu noorele riigile kohane, mehed kandsid enamasti tumedaid ülikondi ja naised püüdsid hoolimata keerulisest ajast võimalikult pidulikud välja näha. Helle Meri kandis toona tagasihoidlikku kostüümi ja kätlemise ajal oli naisel üle õla isegi käekott.

1995. aastal Sakalas toimunud vastuvõtul otsustas Hele Meri küll lihtsa lõike, ent üdini glamuurse kanga kasuks ja tulemus oli kaunilt naiselik, kuna sädelev kangas oli omaette efektne, jäi toonane esileedi ka aksessuaare valides tagasihoidlikuks.

 Foto Helle Meri kleidist on nähtav SIIT!

1996. aasta Sakalas peetud vastuvõtul oli lemmikvärv must, sekka mõned punased akordid. Proua Helle Meri peoperenaisena liikus väärikalt pikas paksust siidist tumesinises seelikus ja prantsuse sädelevast sametist jakis. Foto Helle Meri kostüümist on nähtav SIIT!

Helle ja Lennart Meri

1997. aastast liikus üritus tagasi Estoniasse. Helle Meri kandis tagasihoidliku lõikega tumesinist kleiti, millele lisas kauni aktsendi hoolikalt valitud kaelaehe.

PRESIDENDI VASTUVÕTT 1997

1998. aasta vastuvõtul kandis Helle Meri kuningliku disainiga kleiti, mis valmis aga hoopis varem, riigivisiidiks Rootsi aastal 1995. Kuninglikuks vastuvõtuks loodud tumesinise kleidi disainis Kai Saar. Pärast Rootsi visiiti nimetati Soome pressis Helle Merit Põhjamaade Dianaks.

EV 80, Presidendi vastuvõtt

1999. aastal Estonias toimunud vastuvõtul kandis Helle Meri jällegi oma meelistooni kleiti, kaunis sinine kostüüm sobis esileedile kui valatult ja näitas Hellet suurepärases valguses. Julged ja huvitavad kaelused on Merile alati meeldinud, kaela ümber oli kaunil naisel toona julge kuldne kaelaehe, mis moodustas koos kleidi ja maitseka soenguga suurepärase komplekti.

PRESIDENDI VASTUVÕTT 1999

2000. aasta kleit on Helle Meri vastuvõtukleitides kahtlemata üks tagasihoidlikemaid. Lihtsa lõikega maani ulatuv beež kleit sobis naisele väga hästi, taaskord oli kleidil väga julge kaelus ja seal andis tooni julge kuldne kaelaehe.

Lennart Meri
VABARIIGI 83. AASTAPÄEV

Proua Rüütel püüdis kõigi pilgud endale, kui kandis 2002. aastal toimunud vastuvõtul lihtsat tumerohelist kleiti, mida kaunistasid litrid. Ülespandud soeng ja tagasihoidlikud kullast ehted andsid viimse lihvi.


ISESEISVUSPÄEV

Ingrid Rüütli üks kõige ilusamaid kleite läbi aegade on kindlasti 2003. aasta vastuvõtul nähtu tumesinine tualett, millele andis tugeva aktsendi säravate kivikestega pits.
PRESIDENDI VASTUVÕTT

2004. aasta vastuvõtlul kandis Ingrid Rüütel pilkupüüdvat punast kleiti, rohkelt prominentseid kuldseid ehteid tegid sellest tõenäoliselt Ingridi kõige julgema kostüümi.
PRESIDENDI VASTUVÕTT 2004

2005

. aastal üllatas Ingrid taas julge ja erksa värvivalikuga, seekord kandis väärikas daam lillat lihtsa lõikega maani ulatuvat kleiti, maitseka noodi andis kostüümile taas kaunis kuldne ehe.

EESTI VABARIIK

2006. aasta EV Presidendi vastuvõtul kandis Ingrid Rüütel Pöide rahvarõivaid, mis on pärit abikaasa kodukohast ja ka tema kingitud.

EESTI VABARIIGI PRESIDENDI VASTUVÕTT

2007. aastal kandis Evelin lillemotiiviga kuldset karva kleiti, mida paljud pidasid kentsakaks, ent tänasel päeval kleidivalikule tagasi vaadates, esindas see 2007. aasta peomoodi küllaltki tõetruult. Madala dekolteega, ent siiski maitsekaks jäänud ampiirlõikeline kleit ning toona veel Evelini pikad kiharad kenasti soengusse sätituna jätsid piduliku mulje küll.

EESTI VABARIIGI 89. AASTAPÄEV

2008. aastal kandis Evelin kreemvalget kostüümi, millel peal valge tõstetud kraega jakk ning aksessuaariks rahvusliku motiiviga tikitud sall-vöö. Sellel aastal kandis Evelin Ilves esimest korda talle omaseks muutunud plaatinablondi poisipead.

President Ilves abikaasaga



2009. aastal pani Evelin selga taevasinise sädeleva vöökohadetailiga kleidi, millel polnud üht varrukat ning teise asemel oli suur ja uhke keep. Evelini vasemal käel ilutses uhke käevõru, mida hinnati väga maitsekaks.

PRESIDENDI VASTUVÕTT

2010. aastal kandis Evelin kahvatulillat sädelevat ballikleidi lõikega tualetti. Õlgade katmiseks valis presidendiproua valge tikanditega boolero ning naist kaunistasid Tanel Veenre disainitud ehted. Paljud lugejad on hinnanud just selle aasta kleidi oma lemmikuks.

PRESIDENDI VASTUVÕTT VANEMUISES

2011. aastal kandis Evelin Ilves kahvatulillat lookleva tikandimotiiviga kehasse istuvat kleiti, millel pikad varrukad ja tavapärasest tagasihoidlikum tegumood. Üle kleidi looklev tikand meenutas oma välimuselt ametilinti või muud kuningliku tooniga ehet. See kleit on ka esimene, mis oma tegumoelt alustas Evelini Hollywoodlike kleitide ajastu.


2012. aastal kandis Evelin tõelist "statement"-kleiti, mis meenutas oma kangamustrilt raudrüüd ning selle mulje loomisele aitas suuresti kaasa ka Evelini vasemal õlal asetsenud raudmüntidest kokku pandud muljetavaldav detailehe, mida täiustasid ka taljekohast rippuvad ketid.
Evelin Ilves vabariigi aastapäeva vastuvõtul 2007-2012

2013. aasta kleit tekitas seni suurima lainetuse meedias, sest Evelini kleidi disain meenutas väga Diori 2009. aastal välja tulnud pulmakleiti. Valge eest lühema ning tagant pika sabaga kleidi all välkus sini-valge mustrimotiiv. Xenia Joosti disainitud kleiti süüdistati lausa Diori kopeerimises.

Aastal 2013

2014. aastal tegi Evelin Ilves kõigile peokülalistele silmad ette, kandes valget pitskleiti, millel väga moodne langev lõige. Nahatooni aluskangale õmmeldud valge rikkalik pits muutis kandja kohe eriti pidulikuks ning sädelevate kivikestega kaunistatud tualett on paljudel kindlasti meeles veel tänaselgi päeval.

2015. aasta jäi Evelin Ilvesele viimaseks seista presidendiprouana oma toonase abikaasa Toomas Hendriku kõrval. Evelin nägi välja kui suvine pruut, kandes valget printsessilõikelist kleiti, mida kaunistasid leekivpunased ja roosad tikitud roosid ning sama tooni punane vöö.

Aasta hiljem seisis president Toomas Hendrik Ilvese kõrval tema värske abikaasa Ieva Ilves. Ieva kandis riigi 98. sünnipäeva puhul põhjamaiselt minimalistlikku kleiti mille autoriks Läti moekunstnik Ingrīda Drāzniece. Helehallist satiinist lihtsa siluetiga kleiti kaunistas moderne pikk kaelakeel ja stiilset värvi lisas komplektiline 60ndate stiilis virsikutooni huulevärv.

EV98 Presidendi vastuvõtt

Eelmisel aastal otsustas president Kersti Kaljulaid kanda klassikalist ja minimalistlikku kleiti, õnneks valis ta jõulise aksessuaari, mis muutis kostüümi maitsekaks ja kauniks.