Veebisait eurovisionworld.com on üks suurmaid portaale, mis jälgib igal aastal lauluvõistlust kullipilgul. Lehel on ka põhjalik edetabel erinevate ennustusportaalide soosikutest, mille esikolmikust leiab Eesti.

Esikohta ennustatakse hetkel Rootsile, mis pole ka eriline üllatus, sest tegemist on ühes Eurovisioni kõige edukama riigiga. Rootsi on võitnud kuuel korral ja tõusnud esiviisikusse kokku lausa 23 korral. Teiseks platseerub fännide hinnangul Bulgaaria, kelle seniseks parimaks tulemuseks on 2. koht möödunud aastal toimunud Eurovisionile.

Suure ennustustabli järgi võib möödunud aastal finaalist välja jäänud Eesti saada lauluvõistluse hõbemedali. Meie tänavune eurolaulik selgub 3. märtsil Saku Suurhallis toimuvas Eesti Laulu finaalsõus, ent juba enne poolfinaalide algust ennustavad nii siinsed kui ka välismaised fännid võitu Elina Nechayeva loole "La forza".

Viimast kohta ennustatkse Šveitsile, mis oli esimese lauluvõistluse korraldaja. Riiki esindas Lys Assia, kes lauluga "Refrain" ka lauluvõistluse võitis. Viimati läks võit Šveitsi 1988. aastal ja pärast seda on pälvitud enamasti tagasihoidlikud positisioonid. Šveits on jõudnud esikümnesse vaid kolmel korral: 1991, 1993 ja 2005. aastal.

Ennustustabli esikümme näeb hetkel välja selline:

Foto: Kuvatõmmis

Tutvu fännide panustega lähemalt SIIT!