70ndatel alguse saanud ja Nõukogude Liidus ülipopulaarne bänd, kelle lugu “Rasputin” mõistagi liidu aladel keelati, on meil kõigil mällu sööbinud. Kaire arvates on tegemist ühe tõeliselt fenomenaalse tantsubändiga ning rõõmustab, et tal on võimalus legendaarseid lemmiklugusid n-ö džässikastmes esitada.

Rääkimata nende lavalisest imagost on bänd väga laia muusikalise haardega ning teinud stiililises mõttes kõike. Vilgats räägib festivali ajal esmakordselt esitlusele tulevast kontserdist järgmist: “Mõned palad olid enne seda projekti suisa unustusehõlma vajunud ja äge oli neid taasavastada. Seega olen kindel, et kontserdile tulijad tunnevad sedasama põnevat avastamisrõõmu ja kindlasti suurt annust nostalgiat.”

Kontserdil kõlavad kindlasti suuremad Boney M'i hitid, nagu "Daddy Cool", "Ma Baker", "Bahama Mama" jpt. Kaire kaasab projekti ka noored tegijad. Pianist Kirke Karja vastutab muusikalise poole eest ning talle on Kaire andnud suhteliselt vabad käed.

Kairel endal on aga Boney M-i loomingu seast sügavaim suhe plaadi "Night Flight to Venus" nimilooga, mis kõlas lapsena tema kõrva jaoks nii ebamaiselt ja uudselt. Siiani meeldib Kairele trummigruuve, millega lugu algab ning mõnusalt minimalistlikud naisvokaalid. Eriline suhe on tal ka looga “Rasputin", mida tuli aastaid tagasi esitada Sotspop kontsertidel.

Kaire Vilgats esineb Õllesummer Festivalil Simonsig Jazzi- ja Veiniaias kolmapäeval, 6. juulil kell 21:00. Piletid on saadaval Piletilevis. Kogu festivali programm on üleval festivali kodulehel www.ollesummer.ee.