Tallinna showde produktsioon katab praktiliselt kogu Saku Suurhalli põrandapinna ning massiivsed lavakonstruktsioonid tuuakse Tallinnasse 22 suure rekkaga.

Alegria etenduse lavakujundus avaldab muljet – laval kõrguvad stiliseeritud sambad ja balustraadid ning nende kohal kroonib lava hiiglaslik kuppel. Lavakunstniku Michel Créte’i poolt loodud lavakujundus kulgeb lava tagaosas asuvast muusikute poodiumist avatud ringikujulise abilavani ning hõlmab endas kroonikujulist ülemist kõrgemat tasandit, mille otsas esinejad istuvad või looklevad.

«Alegria lavakujundus ei meenuta otseselt ühtki konkreetset ehitist. Kuid arhitektuurikeeles sümboliseerib kuppel suuri võimukandjaid: kirikuid ja valitsushooneid. Kummalgi pool lava asuvad spiraalkaared sümboliseerivad tundmatust. Sügisesed värvitoonid annavad lavale salapärase hämarapoolse ilme. Lavapõrand on kirjatud impressionistlike värvi- ja valguslaikudega. Põrandakujunduses võib märgata kõigi nelja algelemendiga sobivat salamandri pead,» jutustas Crête, ning lisas, et lava on justkui koht, kus põrkavad kokku vanadus ja noorus, kus fantaasia ja maagia on tähtsad osad igapäevaelust ning appihüüd muutuste järele kujundab võimaluse koos parem homne luua. «Algeria sööstab ellu meeletu vajadusega jutustada oma lugu - vajadus parema maailma järele. Alegria on kirglik festival ülistamaks elu selle kõige algtähenduslikumas vormis - võimega ühiskonda muuta.»

Alegria etenduses kasutatakse enam kui neljasajast osast koosnevaid imeilusaid kostüüme, mis on valmistatud värviküllastest kangastest ning käsitsi kaunistatud pitside, sulgede, litrite ja kalliskividega, meenutades toretsevaid riideid, mida kanti kunagi Versailles’ ja teiste Euroopa kuningalosside õukondades. Show valguskujundus loob nostalgilise atmosfääri, meenutades 17. sajandi tantsusaali. Valguskujunduse on loonud Luc Lafortune, kes on töötanud koos selliste nimedega nagu Peter Gabriel, No Doubt, The Eagles jpt. «Mulle meeldib, kuidas valgusel on võime ruumi ümber määratleda, panustada tugevalt etenduse väljanägemisele ja olemusele. Alegria on puhas tsirkus – selline, millest see muretu laps meis kõigis kindlasti lummatud saab,» kirjeldas Lafortune.

Cirque du Soleil’l on kokku 21 omapärast etendust. Osa nendest on alalised showd maailma suurtes metropolides nagu Las Vegas, New York, Tokyo, Macau, ning teised tuuritavad aasta vältel üle maailma ringi. Tallinnasse toob seekord Cirque du Soleil salapärase ja lummava show Alegria.

Alegria tähendab hispaania keeles vaimustust, rõõmu ja juubeldamist. Alegria on tuju, meeleseisund, see on show, kus kuninga narrid, kerjused, tänavamuusikud, vanad aristokraadid ja lapsed loovad muinasjutulise maailma. Alegria on midagi enamat kui lihtsalt tsirkuseetendus. See on kaasakiskuv ja kordumatu elamus, mis kütkestab igas eas vaatajaid. Alegria on salapärane ja lummav tipptasemel akrobaatiline vaatemäng kogu perele!

Maailmakuulus CIRQUE DU SOLEIL annab Tallinnas, Saku Suurhallis kuus etendust alates 3. aprillist.

Etenduste ajad:

3. aprill (kolmapäev) ESIETENDUS

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

4. aprill (neljapäev)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

5. aprill (reede)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

6. aprill (laupäev)

kell 15:00 (uksed avatakse 14:00)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

7. aprill (pühapäev)

kell 14:00 (uksed avatakse 13:00)

Alegria etendus kestab kokku 2,5 tundi, kuhu mahub vahele 30 minutiline vaheaeg.

Cirque du Soleil (Päikesetsirkus) loodi 1984. aastal Kanadas Guy Laliberté ja noorte tänavaesinejate trupi poolt väga lihtsal eesmärgil – lõbustada publikut, näha maailma, ning ise sellest kõigest rõõmu tunda. Tänaseks on ettevõttel 5000 töötajat, kelle hulka kuulub enam kui 1200 artisti 50 erinevast riigist. Cirque du Soleil on toonud imetlust ja rõõmu sajale miljonile pealtvaatajale 300 linnas viiel mandril.

Piletid Cirque du Soleil’ Alegria Tallinna etendustele hinnaga alates 29 eurost on müügil ainult Ticketpros - internetipoes aadressil www.ticketpro.ee, kõigis Ticketpro müügipunktides, Statoili teenindusjaamades, Selverites ning valitud Eesti Posti kontorites üle Eesti. Lastele kehtivad soodushinnad.