Enda sõnutsi polnud Hovi oma jalga isegi Venemaa pinnale tõsta jõudnud, kui juba arusaamatused tekkisid. "Võib-olla on Moskva inimestel tõesti keeruline minusuguste inimestega leppida. Võib-olla sellepärast, et olen gei, võib-olla sellepärast, et käin omapäraselt riides, võib-olla sellepärast, et kannan meiki. Ma ei tea. Aga kui kohale jõudsin, öeldi passikontrollis, et ma ei tohi riiki siseneda ja nad rebisid mu passi puruks...," kirjeldas laulja Malta telesaatele antud intervjuus oma läbielamisi.

Hovi pidi seejärel Moskvas Iiraeli konsultaati pöörduma ega saanudki oma eurotuuri enne uue passi valmimist jätkata. "Eriti hämmastav on see veel seetõttu, et minu Eurovisioni laul räägib võrdsusest ja sellest, kuidas kõik sünnivad ja surevad võrdsetena ja kogu see asi juhtus Eurovisioni-mulli sees... Mulle väga meeldib Sergei Lazarev (Venemaa tänavune eurolaulja toim.) ja mulle meeldib väga ka Venemaa, ma olen seal mitu korda käinud. Ma proovin seda mitte isiklikult võtta," sõnas ta.

Kuna Venemaad peetakse tänavu suureks favoriidiks, on paljud Eurovisioni fännid nüüd mures, kuidas neid kohtlema hakatakse, kui järgmine võistlus peaks seal toimuma. Eurovisioni toimkond on andnud sisse taotluse vaatamaks üle Moskva lennujaama turvalindid, et asjasse täit selgust tuua.