17.07.2015, 08:00
Grilli- ja õllekool: Tõmmus marinaadis laagerdunud eri maade maitsed tõelisele gurmaanile
Grillmeister Erlis Schönberg paneb seekord Tuuli Mathiseni retsepti järgi kokku erinevate maade maitseid ja lihamaarinaadi valmistamiseks kasutab tumeda õlle mehist mekki.
A. Le Coq Tõmmu Hiid marinaadis sealihašašlõkk
- 700 g sea kaelakarbonaadi, ca 3x4 cm tükkideks lõigatuna
- 1 dl Tõmmu Hiid õlut
- 2 sl Teriyaki kastet
- 2 sl pruuni suhkrut
- 2 sl õli
- 2 sl palsamiveiniäädikat
- 3 sibulat, ratasteks lõigatuna
- Soola ja pipart
- Džiugase 36 kuud laagerdunud õlu
Tükelda liha parajateks tükkideks. Sega kausis õlu, teriyaki-kaste, õli, suhkur ja palsamiveiniäädikas. Tõsta lihatükid ja sibularattad marinaadi sisse. Lisa soola ja pipart. Masseeri liha koos marinaadiga. Seda on kõige parem teha käte abil liha lihtsalt vajutades. Jäta marineerima paariks tunniks kuni üleöö. Umbes tund aega enne grillimist tõsta liha toatemperatuurile. Lükka šašlõkk varrastele ja grilli kuumal grillil kuni liha on küps. Serveeri kohe. Joogiks passib siia imehästi A. Le Coq Special.
- Kaunilt sügavpruuni värvusega Tõmmu Hiiu lõhnas annavad tooni pehme karamell, krõbe leib ja rosina magusus, lõppmaitses jääb kestma mõnus musta kohvi mõrkjas-hapu maitse. Kas tunned seda?