Lisa pilte
!

Fotokonkursi „Pildista kultuuri” ametlikud reeglid

1. Fotokonkurss „Pildista kultuuri” on alates 18.06.2008 kuni 21.08.2008 kell 23:59.59 k.a toimuv fotokonkurss (edaspidi konkurss), mida korraldab SA Tallinn 2011.
2. Konkursi fotode hindamine külastajate hääletuse põhjal kestab ajavahemikus 22.08.2008–10.09.2008 kell 23:59.59.
3. Konkursi eesmärgiks on kutsuda elanikkonda üles pildistama kultuuri enda ümber. Põhifookuses on Tallinn, aga konkursil osalevad fotod ei pea olema ainult pealinnast. Oodatud on kultuuri kajastavad fotod kogu Eestist, olgu selleks linnaruum, üritused või meeleolu.
4. Konkursil võivad osaleda kõik Eesti Vabariigi elanikud. Alaealistel peab osalemiseks olema lapsevanema või hooldaja nõusolek.
5. Konkursi läbiviimise kord on kehtestatud korraldaja poolt käesolevates reeglites. Kõik korraldaja otsused konkursi läbiviimisel on lõplikud ning kõigile konkursil osalejatele kohustuslikud.
6. Konkursist osavõtmiseks tuleb osalejal järgida järgnevaid tingimusi:
i. võistluspildid tuleb esitada digitaalses vormis, laadides need üles konkursi keskkonda aadressil http://pilt.delfi.ee,
ii. iga osaleja saab esitada 5 pilti,
iii. igale esitatud pildile tuleb lisada pildi allkiri ja lühike seletus, kus ja millal pilt on tehtud,
iv. foto pikem külg peab olema vähemalt 18 cm ehk 2200 px,
v. foto tihedus on 300 px/in,
vi. esitatavad pildid ei tohi olla digitaalselt töödeldud (v.a heleduse, tumeduse jm põhiparameetrite reguleerimine). Digitaalselt töödeldud pildid kõrvaldatakse konkursilt. Foto töötlemisel on lubatud:
— valgetasakaalu (white balance) korrigeerimine,
— crop, sealhulgas ka crop, mis korrigeerib sirgjooni,
— tolmuplekkide eemaldamine kloonimise teel,
— punaste silmade eemaldamine,
— blur, mis katab kogu pilti
— unsharp mask, mis katab kogu pilti.
7. Ebakorrektsete isikuandmete esitamisel, autoriõiguste rikkumisel, ebaausal teel võistlustööde ettepoole hääletamisel jms rikkumiste puhul võidakse osaleja ja tema pildid konkursilt kõrvaldada.
8. Konkursile töid esitades kinnitab osaleja, et omab vastavate piltide õigusi. Konkursil osaleja vastutab kolmandate osapoolte võimalike pretensioonide eest enda poolt esitatud tööde ulatuses.
9. Konkursile tööde esitamisega loobub osaleja kõigist õigustest esitatud fotodele.
10. Žürii ja hindamisväärtused:
i. fotokonkursi „Pildista kultuuri” žüriisse kuuluvad professionaalsed fotograafid, kunstnikud, urbanistikaeksperdid, SA Tallinn 2011 ja AS Delfi esindajad,
ii. žürii hindab piltide loomingulisust, sõnumit, head tehnilist taset, huvitavat vaatenurka, elulisust ja vastavust kategooriale.
11. Piltide kasutamine:
i. konkursile laekunud fotode põhjal pannakse kokku fotoraamat, mis antakse kingituseks kõigile, kelle fotod raamatusse valitakse,
ii. fotodest koostatakse vähemalt üks näitus.
12. Konkursi korraldajal SA Tallinn 2011 ja Tallinna Linnavalitsusel ning selle ametitel ja linnaosadel on täielik õigus kasutada fotosid Tallinna, kultuuripealinna ja Eesti kui sihtkoha tutvustamiseks ja reklaamimiseks nii Eestis kui ka välismaal kuni 2012. aastani k.a ilma fotode eest lisatasu maksmata.
13. Konkursi korraldamisega seotud ettevõtete töötajad ja nende perekonnaliikmed konkursil osaleda ei saa.
14. Žürii otsuse põhjal antakse välja kolm rahalist preemiat:
i. I koht 30 000 krooni,
ii. II koht 20 000 krooni,
iii. III koht 10 000 krooni,
iv. lisaks loositakse külastajate hääletuse põhjal välja 10 publikulemmikut, kes saavad auhinnaks 1000-kroonise Kristiine Kaubanduskeskuse kinkekaardi.
15. Võitjad saavad auhinna kätte ainult isikuandmete vastavuse tõendamisel isikut tõendava dokumendiga.
16. Võidu kättesaamise aeg ja koht lepitakse võitjatega eraldi kokku.
17. Võidu kättesaamisega seotud kulutusi võitjale ei kompenseerita.
18. Konkursi käigus osaleja poolt võidetud auhinda ei asendata võitja nõudmisel teist liiki auhinnaga.
19. Foto laadimisega konkursi keskkonda kinnitab osaleja, et ta:
i. on tutvunud kõigi kampaania reeglitega,
ii. aktsepteerib kõiki kampaania reegleid ja ei oma kampaania raames mis tahes pretensioone kampaania korraldaja ega auhinna tarnija(te) suhtes,
iii. annab võidu korral oma nõusoleku nime avaldamiseks meedias, reklaamides, PR-kampaaniates jms üritustel ilma talle selle eest täiendavat tasu saamata ja vastavat kokkulepet sõlmimata.
20. Auhinna võitjale üleandmisega seotud riiklikud maksud tasub korraldaja Eesti Vabariigi seadusandluses sätestatud korras ja tähtaegadel.
21. Konkursil osaleja poolt konkursi tingimuste eiramise või korraldajale enda kohta valede või ebatäpsete andmete esitamise korral, samuti muude korraldajast mittesõltuvate asjaolude korral (korraldajal ei õnnestu auhinna võitjaga kontakti saada), mis ei ole tingitud korraldaja süüst, ei vastuta korraldaja konkursil osaleja auhindade loosimisest või auhinna kätteandmisest kõrvalejäämise eest.
22. Vääramatu jõu (force majeure) asjaolude ilmnemisel on korraldajal ühepoolne õigus katkestada konkurss ja jätta auhinnad välja loosimata ja/või auhinnad võitjatele üle andmata, teatades sellest koheselt konkursil osalejatele meedia vahendusel.
23. Kõik konkursist tulenevad vaidlused lahendatakse vastavalt Eesti Vabariigis kehtivale seadusandlusele.
24. Kampaania lisainfo e-posti aadressil pildista@tallinn2011.ee.