Taukar ja vanem Kalmet ehk Härrad Roosinupud!

Varajane kohtumine leidis sadamas aset juba kell 6.30 ja olles end uniselt kella 8 paiku business lounge’is sisse seadnud, võiski reis alata. Kiire hommikusöök ja kohv andsid piisavalt vunki, et kaamerad ja mikrofonid sisse lülitada ja ringkäigule siirduda. Saatejuhid manasid näole oma tavapäraselt kelmikad naeratused, tõmbasid taskust välja värsked sandriinid ja võttepäev võis alata.

Vahepeal sai sidemeid luua ja tarka juttu ajada ka reisile kaasa tulnud DownTown Studios omaniku Fred Kriegeriga. Lahkelt jagas oma teadmisi ka Universal Records Balticu seltskond koosseisus Margus Varusk ja Leen Kadakas. Vajalikud tutvused, mida targad ära oskavad kasutada! Vahepeal leidsid saatejuht Henrik Kalmet ja Karl-Erik Taukar muidugi aega põigata läbi ka laeva kosmeetikapoest ja degusteerida naisteparfüüme. Mõlemad lõhnasid pärast kui roosinupud ja kihistasid isekeskis lõbusalt naerda. Omad jutud, omad teemad! Kinnitame teile, neiud, tegu on siiski heteroseksuaalsete noormeestega. 

Elus esimest korda laevareisil…päriselt? Jah!

Taukar, Henrik ja teised roosinupud võeti seejärel käekõrvale, et minna üheskoos kaptenisillale. Tugev tuul lõõtus ja kõigutas laeva päris korralikult ning sammud käisid üsna sinka-vonka. Tallinki kommunikatsioonijuhi Luulea Lääne poolt peale loetud õpetussõnad tõmbasid noorte muusikute tavapäevase ülemeelikuse maha ja pühas ruumis oldi üsna vaikselt.

Toomas, Rasmus ja Karl-Erik uurisid otseloomulikult laevameeskonnalt kõikvõimalikke tehnilisi küsimusi puudutavaid detaile ja neiud imetlesid vaadet. Olgu öeldud, et ühel osalisel läks süda kõigile pingutustele vaatamata täiesti pahaks, samuti oli ta elus esimest korda laevareisil. Kes see oli, näeb pühapäevases TV3 staarisaate erisaates kell 20.00.

Külm tuul, ere päike ja rasked otsused

Helsingi tervitas kohutavalt külma ja kõleda tuule, kuid imeilusa päikesepaistega. Vapralt jalutati üheskoos sadamast Universal Recordsi peastaapi, kus ootas soe tee, kohv ja suupisted…ja mitte ainult! Elevus oli suur, sest sai esimest korda sel päeval oma hääled lahti laulda ja seda mitte tavapäraste Raud-Sander-Ilus kõrvade kuuldes, vaid hoopis uute ja karmimate kohtunike ees.

Jakko Norlundi loeng kuulatud, informeeriti staarikasvandikke sellest, kellega neil õige pea kohtuda tuleb. Üks staarisaate osaline pidi vahepeal tegema aga ka väga tähtsa otsuse ja superstaarisaates osalemise kasuks loobuma Noortebändide konkursil osalemisest. Selleks oli Rasmus, kes koos ansambliga Facelift Deer sel aastal Nooetebändidel edasi konkureerida ei saa ning intervjuud selle käigu põhjustest saad lugeda ja kuulata Publiku videointervjuust, mis asub SIIN

Ning kui juba jutt hirvede ja põtrade peale läks (reindeer - põhjapõder toim.), siis tasub ära mainida Universal Recordsi üht väärtuslikumat rekvisiiti. Ei, see pole mõne maailmakuulsa kidramehe medikas või trummari trummipulk, vaid põhjapõdra topis, mis otse sekretäri laua kõrvalt vastu vaatab. Legend selle saamisloo taga on selline, et taheti teha ekstravagantne kingitus Lady Gagale, kes oleks heameelega loomakese vastu võtnud, kuid kartis pagandada oma loomaõiguslastest fänne. Olgu öeldud siiski, et põhjapõder ei leidnud oma lõpu Lady Gaga pärast, vaid suri loomulikku surma.

Tähetolmu, teadmisi ja vintage pillikola täie raha eest!

Äkitselt astus Universali peauksest sisse ei keegi muu kui Lauri Ylönen ansamblist The Rasmus, kes hiljuti ka Eestis esinemas käis. “Ma peaksin tihemini teil seal esinema,” naeris ta, olles ära tundnud ajakirjaniku, kes teda Rock Café backstage’is intervjueeris. Ülesandeks oli rokkaril aga niisama jutustamise asemel hoopis maha istuda ja staarikandidaatide esinemisi analüüsida. “Teil on palju paremad lauljad kui Soome staarisaates,” ütles ta lõpuks veendunult ja mainis meeldejäävaimate lauljatena ära Rasmuse ja Toomase.

Rasmus jäi eredalt meelde ka ühele teisele staarile, kelle juurde sammud seati — Mikko Von Hertzenile ansamblist Von Hertzen Brothers, kuna Rasmus astus esimesena julgelt ette, haaras Taukari, Janeki ja Elina ja koos esitati väike laul. Von Hertzeni vendade stuudiokülastus oli ilmselt poiste jaoks päeva põnevaim osa, sest küsimusi sadas neilt kui oavarrest. Pole ka ime, kui ollakse kohas, mis maast laeni pungil täis maailma parimat vintage kidrakola alates ülihinnalistest pillidest ja võimudest lõpetades vingete efektiplokkidega.

Oh kui pikk päev! Pärast pikka muusikaloengut laeva ja lavale…

Pärast ühist lõunapausi koos Von Hertzeni vendadega siirduti tagasi Universal Recordsisse, kus lisaks Lady Gaga põhjapõdrale ja tähtsatele bossidele ootasid taas ees tähtsad ülesanded ja pikk loeng. Mitu tundi kestnud koolituse lõpuks oli väljas juba pime ja neidude pikisilmi oodatud šopping-tuur jäigi ära. Hüvastijätt Delfi fotograafiga, kes edasi Jennifer Lopezi kontserdile siirdus, pani taskust välja tõmbama Iphone'i, et ülejäänud reisi talletada. 

Pidulik õhtusöök laevas kulmineerus esinemisega Piano Baris, mida laevapublik huviga jälgis. Esitati nii eetris kõlanud kui uusi laule: näiteks Janek katsetas, kuidas kostab suure publiku ees Vanilla Ninja “Cool Vibes” ja Taukar harjutas järgmist otse-eetri lugu Claire’s Birthday’lt. Voodi tundus pärast sellist päeva igatahes küll väga mõnus, kuid ega staaridel järgmisel hommikul kaua magada ei lastud, sest Elinat ja Toomast ootas varajane Uuno raadio eeter ja teisi osalisi prooviruum ja bändimehed.