Kvartett astus lavale koosseisus Andres Mustonen (viiul), Jaak Sooäär (kitarr), Taavo Remmel (kontrabass) ja Tanel Ruben (trummid). Esitamisele tuli muusikat nii trompetisti heliloomingust kui ka araabia-juudi-türgi muusikast inspireeritud lugusid.

"Avishai Cohen oma ahvatlevalt kirbe tooni ja hästivormistatud värskete ideedega võib olla üks alahinnatumaid jazztrompetiste," on tema kohta kirjutanud Jazz Times. 2012 pälvis ta ajakirja Down Beat rangete jazzikriitikute tunnustuse kui tõusev täht. 2013. aasta lõpus valisid maailma jazziajakirjanikud ta viimase salvestuse „Tightrope“ teisele kohale lemmikute seas. Ta on salvestanud kuus albumit, esinenud nii oma trio kui ka selle koosseisu bassisisti Omer Avitali ansambliga ja oma saksofonistidest õe ja venna Anati ning Yuval Coheniga ning paljude teistega.

Andres Mustonen kohtus suure osa ajast New Yorgis muusikuna tegutseva Avishaiga Tel-Avivis. Lepiti kokku, et koos esinetakse Jazzkaarel. "Noh, kuna mina teen igast asju Iisraelis, siis me mängime seal klubides ja oleme väga lähedased. See võrk on mul suur. Kui Eestil on vähegi võimalust, siis võin kokku tuua sellise maailma: New York ja Tel Aviv. Selline sild, vahepeatus Tallinnas," sõnas Mustonen pärast kontserti. Nagu lavaltki sai maha öeldud, nimetavad Cohen ja Mustonen teineteist armastavalt "Aabrami poegadeks: "Aga me oleme vennad ju - kaksikud," kinnitas Mustonen naerdes.

Jazzile omaselt toimus pea kogu muusikaloome laval - kokku olid muusikud saanud vaid korra, päev varem. "Aga see ongi jazz! Seal peavad olema loomingulised kujud, mehed, kes saavad kõigest kohe aru. See pole maailm, kus nühitakse asjad kokku - seal luuakse," selgitas Mustonen.

"Siin on suur energia. Süda peab naerma, siis on korras," kiitis Mustonen ka publikut.

Kontserdil oli kohal ka jazzi-austajast näitleja Guido Kangur, kellel jagus kuuldule-nähtule ohtralt kiidusõnu: "Väga meeldis, super! Ma umbes viis aastat tagasi Kaarli kirikus nägin neid esimest korda. Jätkuvalt on võimsad! Olen neist alati vaimustuses olnud - ja kui veel selline supermees on laval!"

Cohen suundus lavalt tihedasse fänniparve autogramme jagama ning liikus sealt otse õhtusöögile, et õhtuseks kontserdiks uuesti kohal olla. Esimest korda Tallinnas viibiv trompetist jäi kontserdiga rahule ning loodab Lääne-Aafrika muusika suure austajana homme suurt festivalielamust Mali lauljatari Fatoumata Diawara kontserdilt.