Peale kella kuut oli suurem hulk külalisi juba saabunud ning ülejäänud saabusid riburada järgi. Edgar Savisaare kõne ajaks oli seltskond enamjaolt juba siiski koos. Peaperemees võttis külalisi vastu keset hoovi, tumepruun kaabu peas ja sinine pintsak seljas, ning muudkui surus pikal õnnesoovijate rivil kätt. Meid tervitasid turvamehed, kes meid seejärel kohe kenasti ootealasse suunasid, andes lootust, et peo edenedes oleme ka meie, delfikad, lisaks Tallinna Televisioonile, oodatud külalised. Muud meediat siin õieti polegi, eriti kui ka Scanpixi fotograaf end pärast saabujate pildistamist kokku pakib ja linna tagasi sõidab.

Külalisi võõrustab Hundisilma hoovil paras telklinnak: mitmed erisuurused telgid ning nende seas ka üks roheline, kuhu on peale kirjutatud "KESKERAKOND". Välipannidel auravad road ja kokad askeldavad ringi. Hõbedased buffee-vaagnad on täidatud erinevate soojade roogadega.

Kalev Kallo pere oli peoks käevangu haaranud keraamilise konna, kellel lehv kaelas, mis keset muruplatsi peoperemehele ulatati. Valdavalt on tänavu aga peamiseks kingiks valge vein - seda nimetavad mitmed külalised, kes saabuvad. Kingid on kenasti kinkepakkides, seega marke välja ei loe. Valge veiniga kostitab Savisaart ka näiteks äsja emaks saanud Olga Ivanova.

Väike ärapdus juhtub sisenemisel Ester Tuiksoo salliga - kukub maha teele ning enne, kui ta jõuab beeži liivakarva salli üles võtta, sõidab Jaan Toots oma musta Mercedesega sellest kogemata üle. Õnneks Ester Tuiksoo sallikaotuse üle väga kurb ei olnud ja kiirustas edasi peole. Toots ju kogemata!

Pidu algas kõnega, ning siis võttis juba juhtimise üle Mart Sanderi orkester. Peagi oli laval aukülaliseks Heidi Tamme, kes ärgitas rahvast ka tantsule. Kolmanda loo ajal oli ikka veel tantsimas aga vaid üks tantsupaar. "Ärge olge tagasihoidlikud, mu ego ei ole nii suur," kõlas hõige ja juba asusidki järgmised tantsijad tantsuplatsile.

Inimesed söövad ja joovad, tunnevad end hästi. Pidu jätkub ning uinutav tantsumuusika viib külalised igati jaanimeeleollu. Peagi on paar esimest last avastanud aia taganurgas oleva külakiige ning asuvad kiikuma.

Õue on tekkinud juba ka väikesed kurjad sääsed, mis liiguvad pilvena ning on küll pisikesed, aga hammustavad valusalt.

Kella üheksa paiku süütas Savisaar lõkke, millele laulis taustaks Heidy Tamme. Mitu autot sättis juba lahkuma, kui tuli põlema oli pandud. Ilm oli juba aga ilusaks läinud, õhtupäike paistis ja lõke muudkui kogus jõudu...