Tegelikult kell 15.10 kulmineerunud tööde vastuvõtt tõi kasti nii näiteks Kadi Toomi, Tanja Mihhailova, Põhja-Tallinna, Norman Salumäe, täna värske plaadi välja lasknud Margus Vaheri kui Ithaka Maria lood. Miks Ithaka nii hilja alles jõudis ja mis laadi loo esitas, kuuled juba videost. Paljud artistid olid enda asemel saatnud küll aga kulleri, kes salapäraselt kirjadeta ümbrikud teiste sekka poetasid ning minema hiilisid, paljastades heal juhul vaid artisti nime.

Kui uurisime mõnedelt, miks nii hilja, oli enamikel vastus varnast võtta - Põhja-Tallinn näiteks ei suutnud otsustada, milline lugu tuua ja tõi lõpuks kaks ning ka Merlyn Uusküla sai loo plaadile kõrvetatud alles kell 14.21.

Enim põnevust pakkus salapärane pikajuukseline rokimees, kes plaat näpus telemajja tuli 14.45 ning saades Purgalt teada, et juurde on vaja ankeete ja sõnu ja mitmeid pabereid, neid viimasel hetkel rapsides taga ajama hakkas ning valmis mõned hetked pärast kella kolme ka sai! "Mänedžeri töö on tehtud," teatas ta vaid rahulolevalt ning läks oma teed. Kas temast kuuleme veel, näitab aeg.

Eesti Laulu meeskond loeb juba täna kõik laekunud ümbrikud üle ning siis asutakse valima 20 lugu, mis 10 kaupa poolfinaalides omavahel tulle astuvad. Lood tehakse avalikuks hiljemalt 13. detsembril 2013. Esimene poolfinaal on 14. veebruaril, teine poolfinaal 21. veebruaril. Finaal toimub 1. märtsil 2014 Nokia Kontserdimajas.