Väravates sisenedes torkab esmapilgul silma rohelus, suur lava ning arvukad kohvikud ja restoranid, sest tegu pole vaid lõbustuspargiga, vaid menuka ajaveetmiskohaga, kus kohalikud õhtusöögil, aga ka kontserdil meeleldi käivad.

Atraktsioonide alale jõudes köidab esmalt silma kettkarussell - maailma kõrgeim, mis 80 meetri kõrgusel tiirutades kauneid (kiir)vaateid pakub. Segased, mõtlen ma ja keeldun isegi kaalumast sellele minekut. Järgmisena torkab silma aga tehismägedest läbi tuiskav rongike - paistab, et puidust ja meenub, et just siinsamas pargis peakski asuma maailma vanim puidust Ameerika raudtee. Mis siis muud, kui hüppame peale. Videost võid kuulda, mis emotsioone see tekitas.

Siis jõudsime mini-Hiinalinna, mis suveniiripoekeste ja atraktsioonidega täidetud. Rahakott tuleb sinna minnes puuga selga võtta, sest iga nurga peal on ahvatlused ja ei ole mõeldav, et kommitänavast, popkornimasinast või mahlabaarist mööda pääseb midagi soetamata. Suhkruvatt ning Ben & Jerry's jäätiseputka ka... mmm!

Mänguautomaate, mis menukad Soome laeval ning püüdmismänge rahvalt raha äravõtmiseks on palju - näiteks ahvatleb vähemalt neljas kohas iToote mäng, mis 10-kroonise (1,3 eur) hinnaga justkui nii lihtne võimalus tundub. Kaks katset tehtud pole raha ega iPad/Pod/Phone'igi.

Aga ei saa kurvastada, kui kohtad muruplatsil tuterdamas valget imelist lindu, kes fotoaparaadi klõpsatuse peale oma sabasuled uhkelt laiali lööb ja õitsemist lõppevate tulpide vahel graatsiliselt tuterdab.

Vaateratas pakkus aga kettkarussellile ronimatagi kauneid vaateid linnale ning Hans Christian Anderseni muinasjutu lühiversioone kuulates on mõnus nii lastel kui täiskasvanuil päev lõppenuks muinasjutumajas kuulutada.

Kopenhaageni Tivoli on põhjusega nii käidud koht - sest lisaks lustile on seal silmailu ja meelelahutust ka neile, kes nn okserattaid absoluutselt ei armasta.

Vaata videot, naera kaasa ja kui linnapuhkust perega Taanis plaanid, siis võta rahakott puuga selga ning mine Tivolisse kindlasti ka.

Sissepääs Tivolisse maksab üle 8-aastastele 99 Taani krooni (13 eurot), erinevad atraktsioonipaketid 199-389 Taani krooni (umbes 27-55 eurot).