Jöran vaatas elus esimest korda Eurovisioni, kui ta oli 14-aastane. See oli 2000. aastal, kui lauluvõistlust peeti Rootsi pealinnas Stockholmis. Nendel võistlustel jäi Jöranile silma bänd, kelle Euroopa hääletas kolmandale kohale. See oli hipilike sportriietega naljakalt laval ringi liikuv ning põgenevast pruudist laulev bänd nimega Brainstorm.

"Päev pärast saadet läksin poodi ja ostsin endale kaks Brainstormi CDd," meenutab Jöran, kelle huvi Läti ja Eurovisioni vastu tekkis tänu Brainstormile (praegune Prāta Vētra).

"Kuna ma ei tahtnud minna Saksa sõjaväkke, pidin tegema sotsiaaltööd. Otsustasin Saksa kiriku kaudu teha seda Lätis. Ainus, keda sealt teadsid oli Brainstorm," rääkis Jöran, kuidas ta läti keele nii hästi on omandanud.

Läti sai suureks osaks mehe elus. "Eelmisel suvel tundsin, et igatsen Lätit ja hakkasin sellest laule kirjutama. Kuna Läti valuuta ei ole enam latt, vaid euro, kirjutasin vanale rahale head aega-laulu, mida üllatuseks, pea iga lätlane jagas."

Mõeldud-tehtud. Jöran sõitis Lätti, kuid tal ei olnud bändi, kellega esineda. "Oma bändikaaslased, need hullud inimesed (naerab -toim.) leidsin, kust mujalt, kui pubist!" Niisiis, alates 2013. aasta oktoobrist on Jöran mööda Lätit esinenud koosseisuga Aarzemnieki, kes maikuus sõidab ka Kopenhaagenisse, Eurovisionile, meie lõunanaabreid esindama. Jörani elu unistus täitus.

Bänd sõidab lauluvõistlusele looga "Cake to Bake", mis räägib sellest, et inimesed peaksid vastu võtma neile pakutud abi: "Tihti tahavad inimesed olla lihtsalt sinu sõbrad ja sulle oma rõõmust abi pakkuda, kuid on inimesi, kes on liiga uhked, et seda vastu võtta." Loos vihjatakse ka meeste jonnakusele. 

Eesti eurolugu "Amazing" ei ole Jöran kuulanud, kuid tal on eestlaste seas üks teine lemmik. Nimelt fännab mees jäägitult meie armsat Getter Jaanit ja tema eurolugu "Rockefeller Street", mis jäi 2011. aasta Eurovisionil küll tagantpoolt esimeseks, kuid inimestele meelde. "Ma lausa armastan Getterit, olen temaga küll korra kohtunud, kuid ta arvatavasti ei mäleta mind," meenutab laulja ning naljatades lisab: "Tal oli sama armas hääl kui sinul." Vat, milline meelitaja!

Aarzemnieki on: Jöran Steinhauer, Guntis Veilands, Katrīna Dinantaja Raitis Vilumovs.

Nostalgia mõttes, Brainstorm "My Star":
Ja Aarzemnieki eurolugu "Cake to Bake":