Ehkki proovid pühapäevaseks kontserdiks algasid juba möödunud nädalal, oli Estonian Voices jaoks täna - 14. august - esimene päev teiste artistidega kohtuda ja koos proove teha.

Ent see ei tähenda, et varem pole koos harjutatud. Erismaa sõnul oli Estonian Voices juuli keskpaigas Saaremaal laagris ning seal harjutati lugusid, mida kontserdil esitatakse.

Delfi meelelahutusportaali Publiku küsimusele, kas pärast proove on juba tunne, et võiks kohe lavale astuda, vastas Erismaa, et üht-teist tuleb veel lihvida ja lisas: „Muusikaga on ikka nii, et alati jääb üks proov puudu.“

Pühapäeval tulevad Estonian Voices esituses ettekandmisele lood „Kel on laulud laulda“ ja „Dokumentideta võõras linnas“.

„Kuulame lugusid valides alati koos bändi repertuaari läbi ja leiame, millised laulud meid kõige rohkem kõnetavad ja on meie jaoks kõige sobivamad,“ kirjeldas Erismaa otsustamisprotsessi, mille käigus lugudevalik langetati.

Lisaks neile kahele loole kuuleb pühapäeval Estonian Voicest esitamas ka lugusid „Need ei vaata tagasi“ ja „Nii vaikseks kõik on jäänud“, kuid seda tehakse koos teiste artistidega.

Erismaa rääkis, et Ruja ei ole ilmselt mitte kellegi jaoks võõras bänd ja mõnda lugu teab igaüks, kuid teadlikult ta bändi varem kuulanud ei ole.

„Nende loomingusse olen seoses selle projektiga hiljuti süvenema hakanud. Mul on veel palju avastamata lugusid. Mõne looga on nii ka, et esimesel kuulamisel ei tundugi millegi erilisena, kuid teisel või kolmandal kuulamisel hakkab meeldima.“

„Ma arvan, et eks see 30 aastat kestnud tüli Rein Rannapi ja Jaanus Nõgisto vahel on pannud kõik kihama. Inimesed ootavad põnevusega, mis juhtuma hakkab, kui need kaks meest koos lavale astuvad,“ kirjeldas Erismaa kontserdile eelnevat õhustikku.

„Kõige paremas mõttes pillub sädemeid ja elekter on õhus. Selline muusikaline ühinemine õigustab ennast väga.“

Kõigile Estonian Voices fännidele, kes vähegi kahtlevad, kas pühapäeval ikka tasub kontserdile minna, soovib Erismaa öelda, et koju jääda kindlasti tasu: „See on suurejooneline ja äge asi. Tulge kindlasti kuulama!“

Tallinna lauluväljakul juba sel pühapäeval toimuval kontserdil musitseerivad Ruja originaalkoosseisu liikmed Rein Rannap, Jaanus Nõgisto, Andres Põldroo, Tiit Haagma ja Jaan Karp.

Solistidena on laval Kadri Voorand ja Estonian Voices, Robert Linna, Kristjan Kannukene, Priit Võigemast, Ott Lepland ja Karl Vilhelm Valter.

Kaasa löövad ka Henno Kelp, Laur Joamets ja Andrus Lillepea.

Osta pilet Ruja taasühinemiskontserdile "Eesti muld ja Eesti süda" SIIT!

NB! Sissepääs Ruja muusikalise taasühinemise kontserdile on vaid Oru väravatest.

Kontserdi korraldab Ekspress Meedia.